Twitter Facebook Instagram Youtube

El Govern municipal presenta una proposta del pressupost per al 2019 que creix un 9,2% i que se situa en els 174,7 milions d’euros, el més dotat en despeses ordinàries de la dècada a Badalona

El Govern municipal presenta una proposta del pressupost per al 2019 que creix un 9,2% i que se situa en els 174,7 milions d’euros, el més dotat en despeses ordinàries de la dècada a Badalona.

Amb aquest pressupost s’incrementa la partida de seguretat i protecció civil un 217%

Es fa una aposta per la neteja i el manteniment dels espais públics i les instal·lacions municipals amb un augment de més de 2 milions d’euros

A més, s’acompleix la demanda dels serveis socials incrementant els recursos un 42% més que al 2018

S’impulsa el servei d’igualtat amb un increment del 27%

El pressupost d’inversions suma un total de 7 milions d’euros

L’augment de 14,6 milions d’euros en el pressupost ordinari permetrà convocar una nova oferta pública i incorporar més de 100 persones a la plantilla municipal

L’alcalde Álex Pastor afirma que “el Govern fa una aposta clara per la seguretat, els serveis socials, la neteja i el manteniment de carrers i d’instal·lacions esportives”

El Govern municipal ha presentat aquest dimecres als grups municipals la proposta del pressupost per a l’exercici de 2019, el qual augmenta 14,6 milions d’euros en relació al pressupost de 2018. Els responsables municipals han detallat que el nou pressupost creix un 9,2% i se situa en 174,7 milions d’euros, el pressupost ordinari més alt de la dècada. L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha afirmat que “el Govern fa una aposta clara per la seguretat, els serveis socials, la neteja, el manteniment dels carrers i de les instal·lacions municipals, en especial de les esportives”. També ha destacat que “tenim un projecte de ciutat, i per això reactivem les inversions amb un pressupost de 7 milions d’euros per aconseguir una policia del segle XXI i la remodelació de places i punts claus dels barris”.

La presentació de la proposta del pressupost municipal als grups municipals ha anat a càrrec de l’alcalde Álex Pastor, la primera tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Recursos Interns, Participació i Habitatge, Teresa González, i del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro. A la presentació hi han assistit representants de tots els grups municipals.

109 noves contractacions, entre elles, 27 agents més de la Guàrdia Urbana

El capítol 1, sobre despeses en personal, augmenta prop d’un 12%, fins arribar als 55 milions d’euros. Durant el proper exercici es preveu cobrir les vacants d’oferta pública de 2016, 2017 i 2018 al 100%. També es preveu cobrir un total de 27 places d’agents de la Guàrdia Urbana, 14 de les quals correspondrien a possibles jubilacions anticipades. Amb l’objectiu de millorar els serveis públics s’ha previst la incorporació de 24 treballadors i treballadores al Departament de Serveis Socials. Tota aquesta oferta pública suma un total de 109 contractacions noves.

La compra de béns i contractació de serveis creix un 15%

El capítol 2, destinat a les despeses corrents de béns i serveis, augmenta un 15% respecte al 2018 i se situa en 67,4 milions.

Algunes de les partides que creixeran seran les següents:

- Neteja i manteniment: s’incrementa el pressupost en 2.050.000€. Inclou partides dedicades a la neteja i al manteniment d’espais públics, parcs i jardins, fonts, podes d’arbres, així com equipaments educatius i culturals. Addicionalment es contempla la creació d’una nova brigada especial de manteniment per a actuacions ràpides per un import de 230.000 €.

- Planificació esportiva: la dotació econòmica s’incrementa en un 47,5% dedicada al manteniment de les instal·lacions esportives de la ciutat.

- Guàrdia Urbana i Protecció Civil: la dotació creix un 13% en el cas de Guàrdia Urbana i un 18% en el cas de Protecció Civil. S’inclou una partida destinada a la reactivació de Voluntaris Badalona de 15.000 euros.

- Departament d’Acció i Promoció Social: es tracta d’una de les novetats més importants que incorpora aquest pressupost ja que es dota de més d’1 milió d’euros, amb un augment del 730% (la partida anterior era de 130.000 €). Aquests diners es destinaran als Serveis Residencials d’Estada Limitada (abans SARU) per fer un gran acord amb operadores per a la recerca d’habitatge en casos d’emergència i al Servei d’Intervenció Socioeducativa (abans SAI) per a nois i noies en exclusió social i per la pobresa infantil.

- El Servei d’igualtat: incrementa la seva partida en un 28% per invertir en prevenció, serveis d’informació i punts liles, entre d’altres.

- Planificació educativa: la partida augmenta en 193.000 euros, per contractar activitats extraescolars, un programa de formació de famílies, promoció i suport a activitats escolars, programes de Patis oberts i Fira de l’Ensenyament. De manera addicional, es contempla una aportació a les escoles bressol de 250.000 euros (un 20% més que al 2018) destinat a la tarifació social.

- Departament d’Acció Cultural: la dotació augmenta en uns 400.000 euros destinats a la promoció cultural de la ciutat, activitats de caire cultural i festes populars.

- Programes d’Ocupació: són els primers pressupostos que integren el Servei d’ocupació dins de l’estructura de l’Ajuntament i per tant, la partida dedicada al Departament d’Ocupació i als programes d’ocupació suma 1,1 milions d’euros.

- Participació ciutadana: l’objectiu és que cada Associació de Veïns rebi 500 euros més en subvencions. A més, es treballarà en un conveni amb la FAVB de 10.000 euros.

Creixement de les transferències a organismes municipals:

Hi destaquen les següents:

- La dotació a Badalona Serveis Assistencials (BSA) augmenta 1,3 milions (un 25% més respecte al 2018) per afrontar el servei d’atenció domiciliària i el servei de teleassistència, i per acabar amb les llistes d’espera del servei de neteja a domicili.

- El nou pressupost dotarà de 200.000 euros més (un 50% més respecte 2018) al Consorci Badalona Sud.

- La partida a Badalona Cultura augmenta un 39%, destinat a programació cultural.

- S’afegiran 100.000 euros (un 27%) més a Reactivació Badalona (Rebasa) per a plans de modernització de polígons.

- La partida a l’Institut Municipal de Serveis Personals (IMPS) augmenta en 350.000 euros.

Altres transferències destacades:

- La dotació per a Targeta Rosa de transport per a majors de 60 anys: es destinen 60.000 € més que en l’anterior pressupost.

- En ajudes al lloguer es destinaran un total de 352.000 €.

- La dotació a l’Oficina Local d’Habitatge: augmenta de 197.000 als 250.000 euros.

7 milions d’euros per al Pressupost d’inversions

El pressupost d’Inversions destina un total de 7 milions d’euros per a la millora dels serveis que presta la Guàrdia Urbana, la rehabilitació de centres escolars, la remodelació del passeig Marítim i la redacció de projectes executius principalment.

Millores a la Guàrdia Urbana. La policia del segle XXI: 1.400.000 €

- Càmeres de videovigilància (18 unitats): 500.000 €

- Càmeres subjectives d’agents (100 unitats): 60.000 €

- Punts vermells vigilància semàfors (7 unitats): 490.000 €

- Smartphones i impressores per als agents: 100.000 €

- Sistema de seguretat policial a la Comissaria: 150.000 €

- Sala de control: 100.000 €

Rehabilitació d’escoles: 400.000 €

Remodelació del passeig Marítim: 2.000.000 €

Redacció de projectes executius: 1.000.000 €

- Remodelació de la plaça del Gran Sol

- Remodelació de la plaça de la Pipa

- 3 escoles bressol als barris de Progrés, Canyadó i Llefià

- Un nou equipament poliesportiu al barri del Manresà

- Una piscina recreativa al barri de Pomar

- Creació d’un centre de dia al Mercat del Sol del barri de Llefià

- Projecte de rehabilitació integral de la masia de Ca l’Andal

- Cobriment de la pista descoberta del complex esportiu de Can Cabanyes

- Remodelació de la plaça Josep Tarradellas

- Una nova biblioteca pública al recinte de l’Escorxador

- Construcció d’un equipament residencial per atendre emergències socials a l’antiga caserna de bombers del barri de Sant Roc

Semàfor cruïlla Ronda de Sant Antoni de Llefià amb Av. Amèrica: 100.000 €

Sessió d’audiència pública per presentar el pressupost 2019

El proper 3 de desembre, a les 17 hores, tindrà lloc l’audiència pública per presentar la proposta de pressupost municipal per al 2019. La sessió està oberta a tota la ciutadania i les entitats interessades i es farà a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver, situat a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12.

Badalona, 21 de novembre de 2018