Twitter Facebook Instagram Youtube

La sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona acull l’exposició “Anar i tornar a Brossa”

La sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona acull l’exposició “Anar i tornar a Brossa”.

La mostra es podrà visitar del dimarts 20 de novembre al diumenge 3 de febrer

Aquest dimarts, 20 de novembre, a les 19 hores, s’inaugurarà la nova exposició que acollirà la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona (carrer de Francesc Layret, 78-82) “Anar i tornar a Brossa” a propòsit de la commemoració del centenari del naixement del poeta.

La mostra pretén donar a conèixer les obres del fons Patrim de la Col·lecció Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

L’eix temàtic que guia l’exposició és el diàleg entre la selecció d’obres d’aquest fons i una tria de la poesia escènica de Joan Brossa. Amb els diàlegs entre obres es pretén fer present la vigència de la producció de Brossa i projectar-la cap al futur: l’obra que genera obra. Capes semàntiques de producció artística se sumen, travessen el temps i posen en relleu com són d’imprescindibles la cultura i la creació per situar al públic i entendre el món. Joan Brossa, doncs, esdevé un magnífic eix de recerca, d’aprenentatge, d’interacció i d’expansió dels processos de creació.

«Anar i tornar a Brossa» vol generar i mostrar vasos comunicants entre els diversos temps, generacions i obres d’art. El recorregut suposa una mirada sobre l’entorn, el més proper i el més allunyat. La interpretació sorgeix del joc de distàncies entre els artistes i entre les obres: les de la Facultat de Belles Arts i les de Joan Brossa.

Amb aquesta exposició es vol homenatjar el centenari del naixement de Joan Brossa, i contribuir a difondre, entre les generacions més joves, la rellevància de l’obra i de l’autor, precisament per la seva riquesa, transversalitat i singularitat com a creador, sempre a prop de l’art del seu temps i d’inqüestionable contemporaneïtat.

“Anar i tornar a Brossa” es podrà veure fins diumenge 3 de febrer, de dimarts a divendres de 16 a 20 hores, dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 20 hores, i diumenges i festius d’11 a 14 hores. Cada diumenge a les 12 hores hi haurà una visita guiada a la mostra.

Recordem que l’entrada és lliure.

Activitat complementària

L’exposició ve acompanyada d’una taula rodona “La creació en acció! L’art ens dona veu?” amb la participació de la pedagoga i investigadora de la literatura, Glòria Bordons; la fotògrafa, Amanda Bernal, i l’artista, Joan Puche i moderada per Mar Redondo.

Badalona, 19 de novembre de 2018