Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest dilluns 1.321 nois i noies de 5è de 34 escoles de Badalona inicien el Badasport del curs 2018-19

Aquest dilluns 1.321 nois i noies de 5è de 34 escoles de Badalona inicien el Badasport del curs 2018-19.

Amb el Badatletisme comencen les activitats de la 20a edició del Badasport que promou la pràctica de l’activitat física i de l’esport a les escoles

Prop de 7800 alumnes de primària participaran aquest curs en la vintena edició del projecte Badasport que es desenvoluparà a la ciutat fins al proper mes de juny. El Badasport és una iniciativa que promou la pràctica esportiva a través de sis modalitats a partir de la pràctica de jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports com el corfbol i l’atletisme, així com de proves d’orientació en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a la platja. Coincidint amb el seu 20è aniversari, aquest any s’incorpora per primera vegada al Badasport el Badamotri, una nova activitat adreçada als nens i nenes de primer, amb la qual cosa hi ha una activitat del Badasport en tots els nivells de primària.

Badatletisme,

Aquesta primera activitat es farà del 19 al 23 de novembre a les pistes municipals d’atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques en les que hi participaran 1.321 nois i noies de 5è de primària.

Badacorfbol

La segona de les activitats del Badasport és el Badacorfbol. Els partits de corfbol es faran de l’11 al 15 de febrer de 2019 a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen nois i noies de 6è de primària que comptaran, com l’any passat, amb el suport de 50 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona - La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

El corfbol és un esport que manté certes similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips que tenen l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l'entorn escolar, sent encara l'únic esport d'equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l'educació de l'individu en un ambient d'igualtat i de respecte.

Badaorientació,

Aquest activitat es farà el dia 8 de març al Turó d’en Caritg, i consisteix en diferents proves d’orientació en les que hi participaran alumnes de 4t de primària.

Badamotri

Aquest nova activitat es farà del 25 al 29 de març al Poliesportiu de Montigalà, i consisteix en diferents activitats i jocs motrius en les que hi participaran alumnes de 1r de primària.

Badajoc

Aquest curs es farà del 20 al 24 de maig al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen nens i nenes de 3r de primària.

Badaplatja

Finalment, de l’11 al 14 de juny, a la platja dels Pescadors, es farà el Badaplatja amb la participació d’escolars de 2n de primària.

Objectius del Badasport 2018-19

Els objectius dels organitzadors del Badasport són:

  • Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l'habitual.

  • Gaudir de l'activitat física.

  • Apropar els nens al món d’un esport mixt.

  • Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.

  • Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.

  • Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d'ajuda al company, de formar part d'un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.

  • Facilitar la relació del nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport.

  • Promoció de l’ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l’oposició i la cooperació/oposició.

  • Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.

  • Elaboració i compliment d’un codi de joc net.

  • Estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

  • Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d’utilització satisfactori del temps de lleure.

  • Iniciar una nova activitat, com a prova pilot, per a nenes i nens de 1r de primària.

En aquesta 20a edició del Badasport hi participen aquestes 34 escoles: Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra, Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salvador Espriu, Salesians, Sant Jordi i Ventós Mir

El Badasport 2018-19 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de bitlles catalanes Termites, els instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona - La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, el programa “Fem Salut!” i TUSGSAL, entre altres.

Badalona, 16 de novembre de 2018