Twitter Facebook Instagram Youtube

Troben dos eriçons abandonats a la plaça de Pompeu Fabra de Badalona

Troben dos eriçons abandonats a la plaça de Pompeu Fabra de Badalona.

Els exemplars han estat traslladats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa de Santa Perpètua de Mogoda

Un ciutadà de Badalona va trobar, a principi de mes, dos exemplars d’eriçons europeus comú (Erinaceus europaeus) abandonats a la Plaça Pompeu Fabra ubicada al centre de la ciutat. A causa dels perill que corrien els animals per la zona on es trobaven per l’alta densitat de trànsit, responsables de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona els van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa a Santa Perpètua de la Mogoda. per avaluar-ne el seu estat i el possible alliberament al medi natural.

Finalment, el personal del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, van decidir acollir els dos eriçons trobats ja que, pel seu estat dèbils i desnodrits, i per la seva edat, no sobreviurien a la hivernació. Allà hi passaran l'hivern en òptimes condicions i, un cop recuperats, seran alliberats al medi natural a la primavera.

Com a reconeixement del civisme i la col·laboració ciutadana, i amb la voluntat de sensibilitzar a l'alumnat d’algunes escoles de Badalona, des del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, van cedir dos eriçons recuperats per alliberar a l'Escola de Natura de Can Miravitges de Badalona.

L’Ajuntament de Badalona aprofita per fer una crida a qualsevol persona que trobi un animal salvatge protegit, pot portar-lo a la clínica veterinària Zoològic Veterinaris, situada al carrer de la Conquista, 74, (telèfon: 933 88 53 54) durant les 24 hores del dia. Aquesta clínica és col·laboradora del Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Badalona,12 de novembre de 2018