Twitter Facebook Instagram Youtube

Activitats per aquest diumenge, 11 de novembre, als parcs de Badalona

Activitats per aquest diumenge, 11 de novembre, als parcs de Badalona.

El parc de Can Solei i de Ca l’Arnús celebra la 1a Festa del parc i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric dos tallers: Fem un eco-mural i Mou el cos per la salut ambiental

L’Ajuntament de Badalona ha programat per aquest proper diumenge, 11 de novembre, al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, i al parc de Can Solei i Ca l’Arnús, d’11.30 a 13.30 hores, diverses activitats gratuïtes destinades a tots els públics. Recordem que per participar-hi no cal inscripció prèvia.

Parc de Can Solei i Ca l’Arnús

Al parc de Can Solei i Ca l’Arnús, dins de les activitats de la ‘Jugatecambiental’, es celebrarà la 1a Festa del Parc. Es tracta d’un dia especial on des de la ‘Jugatecambiental’ s’oferiran diverses activitats, dirigides al públic familiar i relacionades amb la natura amb l’objectiu de posar en valor el parc com a espai de natura dins la ciutat.

Aquests són les activitats programades:

Les aromàtiques del parc: fem sabó i coneguem llurs propietats medicinals

Es tracta d’una visita guiada i activitat participativa adreçada a tots els públics on, passejant pel parc, sobretot pel jardí de les papallones i el jardí de les ciències, es podrà reconèixer les plantes aromàtiques que hi ha i quines utilitats i propietats medicinals tenen. Tot seguit, a l’aula d’educació ambiental del parc, es farà un taller experimental on es destil·larà els olis essencials de les plantes recollides i, amb ells, s’elaborarà sabó amb el perfum de les aromàtiques del parc.

Camins per l’aigua i llits de fulles

Activitat emmarcada dins l’espai de joc i descoberta situat a la glorieta del parc. Amb sorra, fustes, aigua es farà, entre tothom, un circuit per fer-hi córrer bales.

Micronatura

Taller d’observació amb lupa binocular i pots-lupa per descobrir aquells aspectes de la natura del parc que ens passen desapercebuts als ulls i que són importants per a la seva adaptació a l’hàbitat del parc.

Fem l’animal

Taller on els participants coneixeran alguns dels animals que habiten el medi natural més proper. Aprendran a identificar-los així com a reconèixer els seus rastres i senyals.

El punt de trobada és a la glorieta de la ‘Jugatecambiental’, a les 11.30 hores.

El projecte de la ‘Jugatecambiental’ del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús està organitzat per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’estudi d’art l’Obrador de la Riera, l’associació per l’estudi de la flora i de la fauna ALOC (amb la col·laboració de l’Institut Pompeu Fabra) i gestionada per educadors d’entitats del territori, en aquesta ocasió hi intervenen, també, l’Associació Ripollet Natura i Econimbus, SCCL.

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric

També diumenge, 11 de novembre, a la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric, d’11.30 a 13.30 hores s’hi farà el taller Fem un eco-mural i, també, qui tingui ganes de bellugar el cos i, alhora, conèixer els problemes que causa la contaminació acústica, podrà participar, de la mà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al taller Mou el cos per la salut ambiental. Aquesta activitat també va adreçada a tots els públics i, mitjançant el ball, el moviment i els sons es reflexionarà a l’entorn del soroll d’una manera participativa, lúdica i divertida.

La ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric s’ubica al mòdul situat a prop de l’accés al parc, on conflueixen els carrer del Torrent de la Font i el carrer de Sant Vicenç, a la zona anomenada parc de la Bòbila. El punt de trobada és a la carpa de la ‘Jugatecambiental’ (davant del mòdul groc).

La ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric està organitzada per l’Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i dirigit per l’Associació de Lleure Gripau Blau i l’Associació Juvenil Demasiats.

Per a més informació, podeu trucar a l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona al telèfon 93 483 29 89 o bé envieu un correu electrònic a mediambient@badalona.cat.

Badalona, 8 de novembre de 2018