Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquests dilluns 5 de novembre s’obren les preinscripcions per participar en el proper Mercat del Trasto de Badalona

Aquests dilluns 5 de novembre s’obren les preinscripcions per participar en el proper Mercat del Trasto de Badalona.

Les persones que hi vulguin participar podran fer la sol·licitud en línia a la pàgina web de l’Ajuntament o presencialment a l’edifici El Viver

El 23è Mercat del Trasto tindrà lloc el 2 de desembre al parc de les Muntanyetes i comptarà amb 248 parades, moltes de les quals tindran objectes relacionats amb el Nadal

Aquest dilluns 5 de novembre s’obre el termini de preinscripcions per participar en el proper Mercat del Trasto que se celebrarà el diumenge 2 de desembre al parc de les Muntanyetes, situat al barri de Montigalà. Les persones que hi vulguin participar podran fer la preinscripció en línia a la pàgina web de l’Ajuntament o presencialment a l’edifici El Viver. Aquest any el mercat arriba a la seva 23a edició i comptarà amb 248 parades, moltes de les quals oferiran objectes relacionats amb el Nadal i les seves tradicions.

El Mercat del Trasto és una fira que té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i donin servei a persones que els necessitin. Al Mercat del Trasto de Nadal es dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com per exemple, elements de decoració, postals fetes amb materials reciclats, etc. Per aquest motiu les parades que venguin aquest tipus d’objectes tindran un lloc preferent al mercat.

Inscripcions en línia i presencials

Les persones que estiguin interessades a participar en el Mercat del Trasto de Nadal i muntar una parada podran fer la seva sol·licitud a partir de dilluns 5 de novembre. La preinscripció es pot fer en línia mitjançant el següent enllaç al web de l’Ajuntament de Badalona: https://bit.ly/2CQ26xq

Les persones que no tinguin mitjans per fer la preinscripció en línia ho podran fer directament a l’Àrea de Medi Ambient I Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, ubicada a l’entresòl de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9 -12). Aquestes preinscripcions es podran fer de dilluns a divendres de 8.30 hores a 13.30 hores, i també els dijous laborables de 16 hores a 18.30 hores. Les places s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció i tindran preferència els ciutadans de Badalona. La inscripció es tancarà un cop exhaurides totes les places disponibles

Un Mercat del Trasto amb vessant solidària

En aquesta edició de Nadal i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer aportacions de menjar, ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà mercès a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar.

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que comptarem amb l’Associació Solidança, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social que gestionarà i valorarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar es recolliran (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.) en uns contenidors per tal que Solidança els classifiqui i recuperi.

Dins dels actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El Mercat del Trasto de Nadal s’emmarca dins dels actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una setmana que se celebra amb l’objectiu de fer reflexionar als ciutadans sobre els hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus.

Cal no perdre de vista que, el Mercat del Trasto, és una eina molt poderosa per reduir residus doncs, en donar una segona vida a objectes que ja no ens són útils, aquests ja no es converteixen en un residu que cal gestionar. Això és, sobretot, altament beneficiós pel medi ambient i, alhora, estalvia molts recursos de les administracions a l’hora de gestionar residus.

Badalona, 31 d’octubre de 2018