Twitter Facebook Instagram Youtube

Ninetto Davoli, un dels actors preferits de Pier Paolo Pasolini, rebrà el Premi Honorífic del FILMETS Badalona Film Festival per la seva llarga trajectòria artística

Ninetto Davoli, un dels actors preferits de Pier Paolo Pasolini, rebrà el Premi Honorífic del FILMETS Badalona Film Festival per la seva llarga trajectòria artística.

El lliurament de la Venus d'Honor a Ninetto Davoli es farà dimarts 22 d'octubre a les 19 hores

La 44a edició de FILMETS, que es farà del 19 al 28 d'octubre, presentarà 210 curtmetratges en competició en 24 sessions internacionals

FILMETS dedicarà una sessió al cinema italià, país convidat aquest any, projectant la pel·lícula muda de 1911 ‘Pinocchio’ acompanyada de música electrònica en directe, així com una sessió de curtmetratges dirigits per Pier Paolo Pasolini

L'actor italià Ninetto Davoli, un dels intèrprets preferits del director Pier Paolo Pasolini, rebrà el Premi Honorífic del FILMETS Badalona Film Festival. El lliurament de la Venus d'Honor serà dilluns 22 d'octubre, a les 19 hores, en el decurs d'una sessió especial de Cinema Històric en la que es podran veure 4 curtmetratges dirigits per Pasolini. Ninetto Davoli rebrà aquest guardó per la seva llarga trajectòria artística tant en el cinema com a la televisió i al teatre.

Aquest serà un dels plats forts de la 44a edició de FILMETS Badalona Film Festival es desenvoluparà del 19 del 28 d’octubre i tindrà a Itàlia com a país convidat. En l’edició d’enguany es projectaran 210 curts en competició a les 24 sessions del Programa Internacional. Les seus del festival FILMETS seran el Teatre Zorrilla, el Teatre Principal, el Teatre Blas Infante, l’Institut français de Barcelona i el Centre Cultural El Carme.

La 44a edició del Filmets Badalona Film Festival s’ha presentat aquest migdia en roda de premsa en un acte que ha comptat amb la presència del tercer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori de l'Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro; del conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells; i del director del festival, Agustí Argelich.

Curts de Pasolini i l’espectacle ‘Pinocchio elettronico’

Itàlia serà el país convidat de l’edició d’aquest any de FILMETS. Així el diumenge 21, a les 18 hores, es portarà a escena al Teatre Zorrilla ‘Pinocchio elettronico’, un espectacle absolutament contemporani que sorgeix de la pel·lícula muda de 1911 i l’acompanyament de música electrònica interpretada en directe per tres músics. Tot seguit es farà la sessió competitiva ‘Focus Itàlia’, que mostrarà una selecció del talent i la creativitat del millor cinema curt italià.

L'endemà dilluns 22, Ninetto Davoli serà a Badalona per presentar la sessió de ‘Cinema Històric: Pasolini’, en la que es projectaran 4 curtmetratges del controvertit director italià i on rebrà el Premi Honorífic de FILMETS.

Un altre moment carregat de simbolisme i d’història serà la sessió ‘Cinema Històric: Maig del 68’, que es farà dissabte 20, a les 19 hores i que servirà per commemorar els 50 anys d’aquests fets històrics que es van produir a França. Es projectaran diversos curts amb imatges reals de les revoltes de París, així com curts de ficció inspirats en aquests fets.

‘La Gala de cloenda: la NIt de les Venus’, el dissabte 27

Finalment, el dissabte 27, a partir de les 22 hores, es farà al Teatre Zorrilla la Gala de Cloenda: la Nit de les Venus’, on s’entregaran tots els guardons de l’edició d’enguany del festival FILMETS i es projectarà el curt guanyador del FILMETS Badalona Film Festival 2018.

La gala, que serà retransmesa per Televisió de Badalona i les televisions adherides a La Xarxa, serà un espectacle amb molt de ritme i divertit.

Francesc Orella i Assumpta Serna seran a FILMETS

Durant tots els dies que duri el festival, seran molts els actors i directors que hi aniran a presentar el seu curtmetratge. Cal destacar-ne, però, dos: Francesc Orella i Assumpta Serna.

Francesc Orella presentarà el dilluns 22 a les 16.30 hores ‘Letargo’, el curt que ha dirigit. Tot seguit, l’actor farà de ‘Merlí’ (el personatge de professor de filosofia que l’ha fet molt popular recentment a la televisió) perquè mantindrà un debat amb els estudiants de les diverses escoles de cinema que hauran vist la projecció.

Dimecres 24 serà el torn d’Assumpta Serna que, a les 19 hores presentarà el seu curt ‘Donde no puedes llegar’.

‘The Silent Child’, guanyador a l’Oscar 2018, obrirà el festival

La pel·lícula que obrirà el festival divendres 19 serà ‘The Silent Child’, guanyadora de l’Oscar al millor curt de ficció 2018. La pel·lícula que tancarà el festival divendres 26 serà la nord-americana ‘The lunch ladies’. En ambdós casos hi assistiran representants dels equips artístics d’aquestes pel·lícules.

Cal destacar també la vessant professional de l’edició d’enguany de FILMETS. El dimarts 23, a les 10 hores i al Centre Cultural El Carme, es farà la sessió de FILMETS ‘Pro’ ‘Coproduccions Catalunya-L’Apúlia (Itàlia). Oportunitats de Negoci’, que reunirà diverses productores d’Itàlia i Catalunya i on s’espera tancar diversos acords de coproducció.

Badalona capital del curtmetratge

En el seu parlament, el tercer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit de Govern i territori, Rubén Guijarro, ha dit que "durant uns dies Badalona serà la capital europea del curtmetratge, una cita anual imprescindible per qui estimi el cinema, i és que no s'ha d'oblidar que els curts són impactes que potencien les emocions".

Per la seva banda el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, ha destacat la vessant professional del festival "perquè FILMETS serà punt de trobada de productores cinematogràfiques que buscaran acords, especialment amb el clúster audiovisual de la regió italiana de l'Apúlia. Volem que FILMETS també sigui un festival de referència en el món professional".

Finalment, el director del festival FILMETS, Agustí Argelich, ha volgut posar de manifest "la gran qualitat dels curts que es projectaran perquè com el lema del festival indica, el cinema mai és massa curt, els curtmetratges no són cinema de segona divisió. Els curts són cinema en majúscula".

Badalona, 16 d’octubre de 2018