Twitter Facebook Instagram Youtube

Divendres 26 d’octubre se celebrarà la Marató de Donants de Sang de Badalona

Divendres 26 d’octubre se celebrarà la Marató de Donants de Sang de Badalona.

Les donacions es podran fer al Centre Cultural El Carme des de les 9 a les 21 hores ininterrompudament

El Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret, 78 - 82) acollirà divendres 26 d’octubre, de 9 a 21 hores, ininterrompudament, la Marató de Donants de Sang de Badalona oberta a tota la ciutadania.

Pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut, sigui major d’edat, pesi més de 50 quilos i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. A més, no cal estar en dejú per realitzar-la. Recordem també que es pot donar sang més d’una vegada l’any (les dones poden donar-ne tres vegades l’any i els homes quatre). Les reserves de sang estan a nivells baixos, sobretot dels grups sanguinis 0- i A- per això es fa una crida a la ciutadania de Badalona a participar en aquesta activitat solidaria

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona informa que la donació de sang és necessària ja que una de cada deu persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

La Marató de Donants de Sang de Badalona és una iniciativa organitzada pel Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, l’Associació de Donants de Sang del Barcelonès Nord, la Creu Roja Barcelonès Nord, la Universitat de Barcelona i l’Escola Maristes de Badalona.

Badalona, 19 d’octubre de 2018