Twitter Facebook Instagram Youtube

El Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric serà escenari aquest diumenge d’un taller d’anellament d’ocells

El Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric serà escenari aquest diumenge d’un taller d’anellament d’ocells.

Les persones participants podran aprendre també a crear el seu propi herbari

El parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric acull aquest diumenge 21 d’octubre un taller d’anellament d’ocells adreçat al públic familiar on es podran descobrir, conèixer i veure de ben a prop els ocells que viuen al parc i a la ciutat. El taller es farà en dues sessions i llocs diferents dins del parc:

    - De les 10 a les 11 h anellament d’ocells a la carpa que estarà situada a la cantonada entre els carrers Carlemany i Pirineus (part alta del parc)

    - De les 11.30 a les 13.30 h anellament d'ocells a la zona del mòdul de la Jugatecambiental i visita amb el públic familiar a les xarxes de captura per aprendre el perquè i el com de l’anellament d’ocells

L'anellament científic d'ocells és un mètode d'estudi basat en el marcatge individual de les aus. Els registres dels ocells anellats donen una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia, els desplaçaments i migracions, la distribució territorial i altres paràmetres poblacionals (taxa de supervivència, èxit reproductor, etc.) que poden resultar essencials per entendre determinats canvis en les poblacions dels ocells i del seu hàbitat.

Durant el matí, els participants podran veure com s’anellen i s’estudien els ocells que ornitòlegs especialitzats hauran capturat prèviament al parc. Un cop s’hagin anellat i els ornitòlegs hagin explicat les característiques de cada espècie capturada, els ocells seran posats de nou en llibertat. També s’analitzarà la importància de l’anellament com a mètode d’estudi de les aus i s’explicarà la importància que tenen els parcs urbans i, en concret el parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric com a lloc de nidificació, descans, hàbitat i de corredor verd per a nombroses espècies d’aus.

A més, durant aquest diumenge al matí i en el mateix horari, al mòdul i carpa de la Jugatecambiental, hi haurà el taller creatiu ‘Creació d’un herbari’ a càrrec de l’Associació de Lleure Gripau Blau i l’Associació Juvenil Demasiats.

La Jugatecambiental del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric s’ubica al mòdul situat a prop de l’accés al parc, on conflueixen els carrers del Torrent de la Font i el carrer de Sant Vicenç, a la zona anomenada parc de la Bòbila. Totes les activitats són gratuïtes, no cal inscripció prèvia i el punt de trobada és a la carpa de la Jugatecambiental (davant del mòdul groc).

La Jugatecambiental del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric està organitzat per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i és un espai de joc compartit, educatiu i creatiu, dirigit per l’Associació de Lleure Gripau Blau i l’Associació Juvenil Demasiats que obrirà, durant el cicle de tardor, tots els diumenges fins el 25 de novembre d’11.30 a 13.30 hores, i on es proposen activitats lúdiques no guiades que permetran la interacció familiar. També hi haurà dies en què s’oferiran activitats dirigides de temàtica mediambiental relacionades amb el parc a càrrec del Col·lectiu Salvem el Turó de l’Enric i el Torrent de la Font i de l’associació per l’estudi de la flora i de la fauna ALOC. Tanmateix, en aquesta línia, hi haurà activitats del Programa Compartim un Futur organitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per poder participar en aquestes activitats no caldrà fer una inscripció prèvia i només cal presentar-se al mòdul de la Jugatecambiental per tal d’apuntar-s’hi al mateix moment.

Per a més informació, podeu trucar a l’Àmbit de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona al telèfon 93 483 29 89 o bé envieu un correu electrònic a mediambient@badalona.cat

Badalona, 17 d’octubre de 2018