Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest diumenge, 14 d’octubre, a la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric, es realitzaran diverses activitats per gaudir del parc i de la natura en família

Aquest diumenge, 14 d’octubre, a la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric, es realitzaran diverses activitats per gaudir del parc i de la natura en família.

Tothom que hi vulgui participar podrà gaudir d’un itinerari ornitològic, fer el taller Animals reciclats o fer l’activitat de sensibilització ambiental Mou el cos per la salut ambiental

El proper diumenge, 14 d’octubre, al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric, d’11.30 a 13.30 hores es faran tres activitats adreçades al públic familiar per tal de gaudir del parc i de la natura.

Per una banda hi haurà l’itinerari Els ocells del torrent de la Font i del turó de l’Enric, una activitat a càrrec de l’associació per l’estudi de la flora i de la fauna ALOC. Es tracta d’un itinerari ornitològic, conduït per un expert, adreçat a tots els públics, aficionats a l’ornitologia o apassionats per la natura. En aquesta passejada s’hi podrà descobrir els ocells que viuen al parc, com es poden reconèixer, com viuen i com interaccionen amb l’espai urbà. Es farà especial esment en l’actual època de l’any ja que és una estació on molts ocells es preparen per passar l’hivern i d’altres estan marxant vers a indrets més càlids per fugir del fred. El parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric constitueix un autèntic corredor verd entre la serralada de Marina i la ciutat i és un indret privilegiat de la ciutat de Badalona per observar una gran diversitat d’ocells i la seva ecologia.

També recordem que aquest diumenge, de les 11.30 a les 13.30 hores, estaran instal·lades a la carpa de la ‘Jugatecambiental’ diverses activitats lúdiques no guiades de caire familiar. Aquest diumenge hi destaca el taller Animals reciclats on, amb materials diversos, els més petits, aprendran a fer animals de tota mena.

També, qui tingui ganes de bellugar el cos i, alhora, conèixer els problemes que causa la contaminació acústica, podrà participar, de la mà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del taller Mou el cos per la salut ambiental. Aquesta activitat també va adreçada a tots els públics i, mitjançant el ball, el moviment i els sons es reflexionarà a l’entorn del soroll d’una manera participativa, lúdica i divertida.

La ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric s’ubica al mòdul situat a prop de l’accés al parc, on conflueixen els carrer del Torrent de la Font i el carrer de Sant Vicenç, a la zona anomenada parc de la Bòbila. Totes les activitats són gratuïtes, no cal inscripció prèvia i el punt de trobada és a la carpa de la ‘Jugatecambiental’ (davant del mòdul groc).

La ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric està organitzada per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i és un espai de joc compartit, educatiu i creatiu, dirigit per l’Associació de Lleure Gripau Blau i l’Associació Juvenil Demasiats que obrirà, durant el cicle de tardor, tots els diumenges fins el 25 de novembre d’11.30 a 13.30 hores, i on es proposen activitats lúdiques no guiades que permetran la interacció familiar. També hi haurà dies en que s’oferiran activitats dirigides de temàtica mediambiental relacionades amb el parc a càrrec de l’Associació Salvem el Turó de l’Enric i el Torrent de la Font i de l’associació per l’estudi de la flora i de la fauna ALOC. En aquesta línia hi haurà activitats del Programa Compartim un Futur portades a terme per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per poder participar en aquestes activitats no cal fer inscripció prèvia i només cal presentar-se al mòdul de la ‘ugatecambiental’ per tal d’apuntar-s’hi al mateix moment.

Per a més informació, podeu trucar a l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona al telèfon 93 483 29 89 o bé enviar un correu electrònica a: mediambient@badalona.cat.

Badalona, 9 d’octubre de 2018