Twitter Facebook Instagram Youtube

L’exposició “Dibuixos de guerra 1914-1918. Llorenç Brunet” s’inaugura dimarts 9 d’octubre al Museu de Badalona

L’exposició “Dibuixos de guerra 1914-1918. Llorenç Brunet” s’inaugura dimarts 9 d’octubre al Museu de Badalona.

La mostra conté 47 dibuixos originals del dibuixant i caricaturista badaloní dedicats a la Gran Guerra

Coincidint amb el centenari del final de la I Guerra Mundial, el Museu de Badalona inaugura, el proper dimarts 9 d’octubre a les 19 hores, “Dibuixos de Guerra 1914-1918. Llorenç Brunet”.

Format a la Llotja, i becat després per estudiar a Alemanya, el dibuixant i caricaturista badaloní Brunet va aconseguir un gran reconeixement gràcies als seus reportatges dels diferents conflictes bèl·lics que assolaren Europa a principis del segle XX, però també per la seva tasca d’il·lustrador i pels seus ex-libris, sobretot de personatges polítics.

La mostra recull quaranta-set dibuixos originals que Brunet va dedicar a la Gran Guerra i que són el resultat d’haver estat espectador d’excepció, en la primera línia de batalla. El seu talent pel dibuix i la capacitat d’abstracció i d’anàlisi del que estava passant en l’àmbit internacional, converteixen la seva obra en crònica d’excepció d’un dels episodis més importants de la història europea.

“Dibuixos” podria ser la crònica bèl·lica i la crítica política de qualsevol moment de la història contemporània de qualsevol dels conflictes actuals. La punyent realitat terrorífica reflectida en el rostre dels soldats, les mirades perdudes, la cura a mostrar el camp de batalla fins al mínim detall, produeixen instantànies que avui rebrien el nom de fotoperiodisme. Les esfereïdores cares convertides en caricatura, les referències constants a les disputes polítiques i econòmiques mundials, fan de l’obra de Brunet un missatge de total actualitat.

Durant la inauguració, Laia Dodas, coautora del llibre La Gran Guerra 1914-1918 Llorenç Brunet, farà de guia en una visita a l’exposició.

La mostra es completarà amb el següent cicle de xerrades:

Dijous 11 d’octubre, a les 19 hores

Feminitat i Masculinitat a la Primera Guerra Mundial,

a càrrec de Gemma Torres Delgado, professora d’Història Contemporània de la UB.

Dijous 18 d’octubre, a les 19 hores

¿Por qué Alemania perdió la Guerra en 1918?,

a càrrec de Pedro Fatjó Gómez, professor titular d’Història i Institucions Econòmiques de la UAB.

Dijous 25 d’octubre, a les 19 hores

El final de la Primera Guerra Mundial i els tractats de pau,

a càrrec de Joan Villarroya Font, catedràtic d’Història Contemporània de la UB.

Dijous 8 de novembre, a les 19 hores

Sacrifici. Els poetes britànics a la I Guerra Mundial,

a càrrec de Marcel Riera, poeta i traductor.

L’horari per poder veure la mostra és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i diumenges i festius de 10 a 14 hores. El dilluns està tancada.

Per a més informació: Museu de Badalona. Plaça de l’Assemblea de Catalunya, 1. Tel. 93 384 17 50. www.museudebadalona.cat

Badalona, 5 d’octubre de 2018