Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona i Aigües de Barcelona signen un protocol per garantir aigua a qui no la pugui pagar

L’Ajuntament de Badalona i Aigües de Barcelona signen un protocol per garantir aigua a qui no la pugui pagar.

A més de garantir l’aigua, la companyia bonifica el servei a més de 2.200 famílies a Badalona a través del seu Fons de Solidaritat

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, han signat avui un protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica amb l’objectiu de fixar el procediment per garantir el subministrament d’aigua a qui no el pugui pagar per manca de recursos econòmics.

Aquest protocol, que es signa en aplicació de la Llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar.

Des de 2012, a més de garantir l’aigua, la companyia disposa d’un Fons de Solidaritat per ajudar a pagar el consum d’aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l’àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ja ha bonificat la factura de l’aigua a més de 24.000 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 10 milions d’euros. A Badalona, s’han atorgat ajudes a més de 2.200 llars, a les quals s’han destinat prop d’1 milió d’euros.

D’acord amb la Llei 24/2015, el protocol estableix el procediment que cal seguir per garantir l’aigua a tothom qui ho necessita. Segons aquest document, Aigües de Barcelona haurà de sol·licitar als serveis socials del consistori un informe de valoració per determinar si la persona o unitat familiar que té factures impagades està en una situació d’exclusió residencial. En cas que aquests indiquin que es tracta d’una persona o una unitat familiar vulnerable, la companyia garantirà el subministrament.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha manifestat la seva satisfacció en poder signat aquest protocol i ha afirmat que “és estrany que no s'hagi signat abans. Badalona ha de demostrar que és una ciutat solidària. Aquest acord permetrà tenir una relació directa entre els serveis socials municipals i Aigües de Barcelona per tal d'ajudar les famílies que tenim en una situació més vulnerable”.

Per la seva banda, el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, ha agraït “l’esforç dels serveis socials dels ajuntaments que són els que faciliten que el Fons de Solidaritat arribi al segment de població que el necessita”. Escudero ha explicat que “a Badalona són més de 2.200 les famílies en situació de vulnerabilitat que reben aquesta ajuda”.

Aquest protocol ja s’ha signat amb vint-i-dos consistoris metropolitans.

Badalona, 4 d’octubre de 2018