Twitter Facebook Instagram Youtube

31.700 alumnes d’infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el nou curs escolar a Badalona

31.700 alumnes d’infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el nou curs escolar a Badalona.

El nou institut provisional de La Riera inicia el curs amb dos grups de 1r i dos grups de 2n de l’ESO

31.700 alumnes d’educació, infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el curs escolar 2018-2019 a Badalona. D’aquest total, 6.800 faran educació infantil, 15.100 corresponen a educació primària i 9.800 a l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). Pel que fa a les escoles bressols municipals i les dues de la Generalitat de Catalunya, tenen totes les places ocupades i, fins i tot, tenen llista d’espera, amb una oferta superior a les 600 places.

Pel que a l’educació infantil, aquest curs arrenca amb un augment d’1 aula a la zona 6, concretament a l’escola Lola Anglada. També a la zona 4, s’han augmentat 1 grup a l’escola Jungfrau i un altre grup a l’escola Progrés, per tal de poder atendre la demanda. Pel que fa a la resta de la ciutat, es mantenen el nombre d’aules amb algunes places vacants.

En referència a l’educació primària, que amb 15.100 alumnes és la més nombrosa, destaca el manteniment del número de grups.

L’ensenyament secundari obligatori (ESO) consolida a 1r d’ESO totes les aules del curs anterior i s’augmenten grups de 1r curs als IES Pau Casals i l’IES La Llauna. Com a novetat, cal destacar el nou institut de la Riera, que acollirà dos grups de 1r de l’ESO de nova incorporació i dos grups de 2n de l’ESO que el curs anterior havien fet els estudis de manera provisional a l’espai ubicat dins de l’escola Lola Anglada. El nou institut la Riera, situat provisionalment al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, funcionarà a l’espera de la construcció definitiva que s’ha de fer a tocar de l’antiga fàbrica Jumberca.

Respecte a l’educació especial, continua registrant un dèficit permanent de places a la ciutat, tot i les 3 escoles de titularitat municipal.

Tarifació de les escoles bressol

En aquest nou curs escolar continua vigent el sistema de tarifació social iniciat en l’anterior, tot mantenint la mateixa escala de preus i bonificacions per al servei d’escolarització.

Aquest curs 2018-2019 el preu del menjador escolar ja s’ha integrat definitivament en el sistema de tarifació social, amb una escala de preus i bonificacions en correlació a la renda familiar disponible.

El preu de les escoles bressol municipals no té cap increment respecte al preu del curs anterior.

Beques menjador

Per aquest curs 2018-2019, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament ha fet una provisió de 3.337 beques menjador, amb un import econòmic d’1.841.356,67 euros.

Les beques menjador que gestiona la Regidoria de Serveis Socials formen part del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès per a l’assignació d’ajuts individuals de menjador per als alumnes de les escoles del municipi per al curs 2016-2017. Aquestes beques van destinades a alumnes amb necessitats socioeconòmiques i que estan escolaritzats al segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria en centres educatius finançats amb fons públics.

Acte d’inauguració a Badalona del curs escolar 2018-2019

L’Institut Eugeni d’Ors ha acollit aquest dijous, 6 de setembre, l’acte d’inauguració del curs escolar 2018-19 i la 4a Fira de Serveis i activitats educatives que ha reunit al professorat i als equips directius dels centres educatius de la ciutat, des de les escoles bressols fins a la universitat, i a representants de la comunitat educativa.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Badalona; Álex Pastor, del 2n tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Jordi Subirana, i de la directora dels Serveis Territorials de Barcelona-Comarques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Domingo,

Des de les 11 fins a les 14 hores s’han pogut visitar els diferents estands de la 4a Fira de Serveis i Activitats Educatives amb informació dels projectes i activitats educatives que s’adrecen a l’alumnat i al professorat i que es duen a terme amb la participació de diferents centres i entitats de la ciutat.

Durant l’acte s’ha fet la presentació del Pla de Formació del Professorat, de la Guia d’activitats educatives i de la Guia Arts i Escola 2018-19, i la conferència “Aprenentatge, docència i neuropsicopedagogia”, a càrrec de Carme Timoneda, professora de la Universitat de Girona.

Badalona, 6 de setembre de 2018