Twitter Facebook Instagram Youtube

El Dragon Boat Club Badalona será la base del Dragon Boat a Europa

El Dragon Boat Club Badalona será la base del Dragon Boat a Europa.

La ciutat ha acollit aquest any, per segona vegada consecutiva, el Festival Duanwu Dragon Boat

La prefectura de Wenzhou, ciutat situada al sud-est de la província de Zhejiang, a la República Popular de la Xina, nomenarà al Dragon Boat Club Badalona com a base del Dragon Boat, una modalitat de piragüisme amb origen a antigues tradicions xineses amb la figura del drac com a símbol principal. D’ençà de la seva reglamentació, l’any 1976 a Hong Kong, és la modalitat nàutica amb un major creixement al món pel que fa referència a llicències i practicants.

L’acte de nomenament es farà demà dissabte, 11 d’agost, a partir de les 15.30 hores, a l’edifici de capitania del port de Badalona, on una delegació formada per representants polítics de la prefectura de Wenzhou i mitjans de comunicació xinesos farà entrega a l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, de l’acreditació que reconeix al Dragon Boat Club de Badalona, a la ciutat i al port com a base de la Dragon Boat a Europa.

El Dragon Boat, o vaixell de drac, es van fabricar tradicionalment a la regió del delta del riu Perla, a la província meridional de Guangdong, de la fusta de teca i de diverses mides i dissenys. A altres parts de la República Popular de la Xina s’utilitzen diferents tipus de fusta per la construcció d’aquestes embarcacions tradicionals, tot i que actualment es fabriquen amb materials lleugers, com la fibra o el carboni, per poder competir.

Aquest esport té les seves arrels en un antic ritual folklòric que s’ha mantingut durant més de 2.000 anys al sud de la Xina.

Les curses de vaixells de drac es van celebrar tradicionalment com a part del Festival anual de Duanwu a la Xina i els europeus, desconeixedors de la importància de Duanwu i del ritual, es van referir a l’espectacle, al segle XIX, com un “festival de vaixells de drac”, que és com s’ha conegut a occident.

A finals de l’any 2007 el govern central de la República Popular de la Xina va afegir el Duanwu com a festa nacional, juntament amb els festivals de Qingming i Mid-Autumn.

L’acte comptarà amb l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, del gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, i de diversos representants polítics de la prefectura de Wenzhou.

Badalona, 10 d’agost de 2018