Twitter Facebook Instagram Youtube

El jurat dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2018 fa públic el seu veredicte

El jurat dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2018 fa públic el seu veredicte.

Marta Carreras, Yolanda Esteve, Lluís Gea i Rafael J. Fabregat han sigut els guanyadors de les categories de narrativa, poesia, narrativa juvenil i teatre breu, respectivament

Seguint la normativa establerta a les bases dels Premis Literaris Ciutat de Badalona, el passat dimarts es van reunir els respectius jurats dels premis per deliberar i fer la valoració de les obres llegides. Els jurats van valorar molt positivament l’augment de la concurrència als premis i la qualitat de bona part de les obres presentades en les diferents categories (premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa, premi Literari Betúlia de Poesia Memorial Carme Guasch, premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil i premi Literari de Teatre Breu Inicia’t).

El resultat de la deliberació és el següent:

27è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa. 31è Premi Països Catalans Solstici d’Estiu

D’un total de 46 obres presentades ha resultat guanyadora l’obra que du per títol Tot el que no t’he dit, un recull de contes que mostra una maduresa narrativa, una estructura ben travada i una unitat temàtica que el fan mereixedor del guardó. Els contes aplegats dins d’aquest volum presenten personatges contemporanis, quotidians, que es troben en situacions límit. L’autora de l’obra és Marta Carreras Aznar (Badalona, 1977), llicenciada en comunicació audiovisual. Carreras ha estat cap d’Esports a Badalona Comunicació durant 12 anys i actualment es dedica a la creació i gestió de continguts digitals i audiovisuals. Aquest és el seu debut en el món literari.

18è Premi Literari Betúlia de Poesia Memorial Carme Guasch

D’un total de 67 obres presentades el jurat qualificador ha decidit premiar el poemari Zero de la barcelonina Yolanda Esteve (1970). El jurat ha valorat positivament la sobrietat d'uns versos escrits sense grans floritures però alhora molt potents i ha destacat l'aposta formal per una poesia amb consciència de trajecte literari que reescriu la tradició des d'una mirada fresca i contemporània. El veredicte ha sigut unànime. L’autora és llicenciada en Geografia i Història i treballa com a tècnica de cultura a l’Ajuntament de Manresa, on és responsable del festival Tocats de lletra entre altres activitats. És autora dels llibres de poemes Perifèries (2016), Premi de poesia Creu Verda de les Festes de la Serra 2016 de Montblanc i Intercity (2017), Premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó.

20è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil

Escrivia flor a la Júlia, del badaloní Lluís Gea, ha estat la guanyadora entre un total d’11 obres aspirants. Es tracta d’una novel·la històrica d'amor i aventura situada al voltant de l'any 1900 a la comarca del Ripollès. El jurat destaca l’estil planer però acurat que serveix com a iniciació a la novel·la històrica als joves lectors. L’autor, nascut a Badalona l’any 1977 és diplomat en turisme, que ha estat la seva activitat professional fins al moment. Aquest serà el seu primer llibre.

11è Premi Literari de Teatre Breu Inicia’t

De les 23 obres que aspiraven al premi en la categoria teatral, ha resultat guanyador l’original titulat Cendres al llac, de Rafael. J. Fabregat. El jurat destaca que és una obra molt ben construïda teatralment, amb uns personatges que estan ben definits, i que es podria dur fàcilment a escena. Fabregat (Tortosa, 1963), és professor de violí al Conservatori de Música de Vila-seca (Tarragona) des de l'any 1991. L’any 2016 va resultar guanyador del Premi de teatre del Certamen literario Isabel Agüera (Villa del Río, Córdoba) per l'obra Ausencias, estrenada al teatre Olímpia de Villa del Río el desembre de 2017. L’any passat va guanyar també el premi Agustín González per a autors novells de Madrid amb l'obra Jardín oscuro.

Badalona, 25 de juliol de 2018