Twitter Facebook Instagram Youtube

La platja del Coco de Badalona acull els dies 24 i 25 tallers de prevenció i primers auxilis per evitar els ofegaments

La platja del Coco de Badalona acull els dies 24 i 25 tallers de prevenció i primers auxilis per evitar els ofegaments.

Entre les 11 i les 19 hores, les persones que vulguin podran aprendre mesures per evitar accidents en l’entorn aquàtic i poder afrontar situacions d’emergència

L’alcalde Álex Pastor participarà en les activitats el dimarts a les 11.15 hores

Demà dimarts, 24 de juliol, i dimecres, dia 25, la platja del Coco de Badalona serà escenari de la campanya “Evitar ofegaments també és cosa teva”, una iniciativa de Bandera Azul i la Fundación MAPFRE amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona en la que persones professionals oferiran tallers de prevenció i primers auxilis pensats per evitar els ofegaments a les platges.

Els tallers, que es duran a terme entre les 11 i les 19 hores en dues carpes instal·lades a la sorra de la platja i que estan destinats a persones de totes les edats, volen traslladar a la ciutadania les principals mesures preventives per evitar accidents en l’entorn aquàtic així com les pautes necessàries per saber com actuar davant situacions d’emergència. L’objectiu és que tothom adquireixi els coneixements necessaris per identificar els possibles riscos vinculats al gaudi de les platges i que, en cas d’ofegament, coneguin les tècniques per afrontar la situació (reanimació cardiovascular, ús del desfibril·lador, etc.).

Per assolir aquests objectius una de les activitats programades és la simulació de casos d’emergència en els que són necessàries les tècniques de reanimació cardiovascular així com altres conceptes bàsics que s’han d’aplicar en situacions de perill: prevenció d’un ofegament, reconeixement d’emergències per tal de saber com i quan demanar ajuda, com treure una persona afectada de l’aigua o com proporcionar-li assistència sanitària si és necessari. Els infants també podran gaudir de les activitats i rebran una samarreta que ells mateixos podran personalitzar.

L’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, participarà en les activitats demà dimarts, 24 de juliol, a les 11.15 hores.

La importància de vigilar als infants

A part d’activitats per conèixer tècniques de primers auxilis, la campanya que vol fer èmfasi en la importància de què els adults tinguin cura i vigilin adequadament als menors de 14 anys quan estan a la platja. En aquest sentit, es recomana tenir contacte visual sempre amb els infants, especialment quan estan a l’aigua i, sobretot amb els més petits, mantenir sempre una distància màxima d’un braç, per tal de poder agafar-los amb facilitat davant qualsevol situació que pot comportar perills.

La campanya també busca reforçar la figura del socorrista i conscienciar a tothom perquè respectin les seves indicacions i les proporcionades pels senyals i cartells. No seguir les indicacions dels professionals, la sobreestimació de les capacitats com a nadadors i el desconeixement de les zones de bany són les principals causes dels ofegaments, que l’any passat van suposar 542 víctimes mortals segons les dades de l’Associació Espanyola de Tècnics de Salvament i Socorrisme.

Badalona, 23 de juliol de 2018