Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, es reuneix amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera, per repassar grans temes de ciutat d’interès per a ambdues administracions

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, es reuneix amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera, per repassar grans temes de ciutat d’interès per a ambdues administracions.

La trobada ha servit per tractar projectes pendents com la connexió del passeig Marítim fins a Sant Adrià de Besòs i la descontaminació de diferents trams del litoral

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, s’ha reunit aquesta tarda amb la delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, per tractar diversos temes de ciutat que estan pendents d’executar-se a Badalona i que tenen interès per a ambdues administracions. A la reunió realitzada a la seu de la Delegació del Govern han participat també Montserrat García, subdelegada del Govern a Barcelona, i el tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro.

Durant la trobada s’ha posat sobre la taula la necessitat d’abordar la descontaminació de la zona de la plataforma de l’antiga fàbrica de Lejía Conejo, un sector de la platja situada entre Badalona i Montgat que encara està pendent de ser tractat, i de descontaminar també el tram litoral que va des del port de Badalona a la desembocadura del riu Besòs. En aquest sentit, des del Govern municipal s’ha demanat una reunió amb la ministra de Medi Ambient, Teresa Ribera, per tal de desencallar la situació.

Les obres de la segona fase de prolongació del passeig Marítim de Badalona fins a Sant Adrià de Besòs també s’han posat sobre la taula durant la reunió ja que la primera fase del passeig es va inaugurar l’any 2011. Ambdues ciutats comparteixen quilòmetres de platja però no existeix una continuïtat que permeti el pas d’una a l’altra sense haver de traslladar-se a l’interior de la ciutat. En aquesta línia, també s’ha insistit en la necessitat de desenvolupar el projecte que permeti l’arribada del tramvia des de Sant Adrià a l’estació de Badalona, seguint així el seu recorregut natural pel tram del litoral.

Altres qüestions sobre les quals ambdues administracions han buscat punts de trobada han estat la seguretat i la convivència amb l’objectiu de dissenyar fórmules conjuntes que permetin combatre activitats relacionades amb l’ocupació il·legal d’habitatges i donar resposta a les demandes dels veïns i veïnes de la ciutat.

Durant la reunió s’han abordat també grans projectes de ciutat que estan paralitzats des de fa temps, com la rehabilitació del mercat de Maignon, adjudicada a Mercasa des de 2010 però que no ha estat mai executada, o la conversió de la C31 al seu pas per Badalona en una via urbana ràpida que no limitaria les connexions internes de la ciutat ni amb les comarques confrontants, donat que existeixen alternatives que asseguren totes les possibilitats de moviment.

En l’àmbit cultural s’ha exposat la possibilitat de que, entre el pressupost que l’Estat destina a les obres de caràcter cultural, es dugui a terme la connexió de l’espai museïtzat del Jardí de Quint Licini amb l’edifici del Museu de Badalona.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, considera que "ha estat una trobada molt profitosa en la qual ha quedat palesa la bona sintonia entre el nou Govern d’Espanya i el nou Govern de Badalona”. “La coordinació en matèria de seguretat, la prolongació del passeig Marítim o la reforma del mercat Maignon, entre d’altres, són temes pendents en els que la Delegació del Govern i l’Ajuntament treballarem intensament".

Badalona, 20 de juliol de 2018