Twitter Facebook Instagram Youtube

El rugbi omple les platges de Badalona aquest cap de setmana

El rugbi omple les platges de Badalona aquest cap de setmana.

La ciutat acull una etapa del circuit de l’associació europea de rugbi platja (EBRA), a la platja dels Pescadors, i el XIX Torneig internacional rugby, a la platja del Coco

Aquest cap de setmana les platges de Badalona acullen dues competicions internacionals de rugbi. Per una banda, dissabte, 7 de juliol, i diumenge, dia 8, de 7 a 20 hores, la platja dels Pescadors, es celebrarà, per segon any consecutiu, una etapa del circuit Rugby Beach Five’s organitzat per l’associació europea de rugbi platja (European Beach Rugby Association - EBRA). Una competició que es fa els mesos de juny i juliol a les platges de diversos països com Portugal, Anglaterra, Ucraïna, França, Iran, Itàlia o Tunísia, on els diversos equips lluiten per puntuar per aconseguir el títol europeu de l’EBRA.

En aquesta ocasió hi participen 20 equips europeus (12 en categoria masculina i 8 en categoria femenina). Els partits tenen una durada de 10 minuts per facilitar el dinamisme de la competició. A més, durant els descansos es realitzen diverses activitats dirigides al públic.

Aquest any una de les novetats del campionat, fora d’allò estrictament esportiu, és que, serà el primer torneig sostenible de rugbi platja del país ja que entre altres mesures, s’aplicaran una sèrie de protocols en matèria de residus i s’utilitzaran materials reciclables per al marxandatge.

Per altra banda dissabte, 7 de juliol, de 9 a 24 hores, la platja del Coco (al tram de platja situat entre el pont del Petroli i el port), acull el XIX Torneig internacional rugby platja Badalona organitzat pel Rugby Club Badalona i on hi participen vint-i-set equips alguns d’ells d’Anglaterra, Suïssa i Marroc.

A les 10 del matí començaran les competicions sub-16 i sub-18 i a partir de les 15 hores arribarà l’hora de les sènior femenina, masculina i veterans.

Les finals es disputaran a les 20 hores i a les 21 hores es farà el lliurament de premis.

A més de les competicions hi haurà pràctica d’aeròbic amb els monitors del gimnàs Duet Sport i una carpa amb fisioterapeutes. Un cop acabada l’activitat esportiva, la XIX edició clourà amb un sopar i un fi de festa que comptarà amb la participació del Diables de Badalona.

Badalona, 6 de juliol de 2018