Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona acull el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2018

Badalona acull el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2018.

Els guardons reconeixen la trajectòria i el talent de quatre entitats i sis creadors del país

Catorze, el Centre de Titelles de Lleida, Josep Anton Codina, la Fundació Festa Major de Gràcia, la Fundació Pau Casals, Hausson, Fina Miralles, Jordi Pàmias, Valentí Puig i Albert Vidal reben la màxima distinció catalana en l’àmbit cultural

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) lliurarà el pròxim dijous 12 de juliol, a les 19.30 hores, en el Teatre Zorrilla de Badalona (carrer del Canonge Baranera, 17), els Premis Nacionals de Cultura 2018. La cerimònia serà presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat pel president del CoNCA, Carles Duarte, el president del Parlament, Roger Torrent, l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, i la consellera de Cultura, Laura Borràs.

Els Premis Nacionals de Cultura, concedits pel plenari del CoNCA, es van fer públics el passat 15 de març. La màxima distinció cultural del país reconeixerà enguany la tasca de quatre entitats i sis creadors: les fundacions Pau Casals i Festa Major de Gràcia, el Centre de Titelles de Lleida, els escriptors Jordi Pàmias i Valentí Puig, els directors d’escena Josep Anton Codina i Albert Vidal, l’artista visual Fina Miralles, l’il·lusionista Hausson (Jesús Julve) i el digital Catorze.

L’acte de lliurament dels premis serà presentat pels actors badalonins Lluís i Marta Marco i retransmès en diferit pel 33, a les 22.30 hores, amb els comentaris de la periodista Gemma Ruiz. L’Estudi Ferran Sendra signa el disseny i la producció de la cerimònia, en la qual ha combinat els audiovisuals amb diferents peces musicals, a càrrec del Cor VEUS i el Joan Vives Quartet. El discurs del president de la Generalitat, Quim Torra, posarà el punt final a l’acte.

Aquest és el programa previst:

18.15 h – 19.15 h Acollida als mitjans de comunicació

18.30 h – 19.00 h Entrevistes prèvies

19.30 h – 20.40 h Cerimònia de lliurament

20.45 h – 21.00 h Foto de família (hora aproximada)

En aquesta edició dels Premis, que per desè any consecutiu lliura el CoNCA i que incorpora candidatures provinents del sector, conflueixen el talent i la creativitat, però també la solidesa i la trajectòria. Els deu guardonats amb la màxima distinció del país en l’àmbit cultural destaquen per la singular empremta que han deixat en disciplines com la literatura, les arts escèniques i visuals i el periodisme.

Els Premis Nacionals que van ser instituïts per la Generalitat republicana el 1932, es van interrompre amb la Guerra Civil el 1938 i es van reprendre el 1982, han reconegut la tasca de més de 800 creadors, professionals i entitats del sector cultural del país al llarg de les seves 43 edicions. Distingeixen figures i col·lectius que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la seva labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.

Badalona, 5 de juliol de 2018