Twitter Facebook Instagram Youtube

“En record de Pompeu Fabra” és la nova exposició que presenta demà el Museu de Badalona

“En record de Pompeu Fabra” és la nova exposició que presenta demà el Museu de Badalona.

Fins al 7 d’octubre la planta baixa recull una mostra d’objectes i imatges relacionades amb el filòleg català

Dins de les activitats de l’any Fabra també s’han programat tres conferències sobre l’artífex de la codificació moderna de la llengua catalana

Demà dijous, 5 de juliol, a les 19 hores, a la planta baixa del Museu de Badalona s’inaugurarà l’exposició “En record de Pompeu Fabra”. La mostra, que es podrà visitar fins al 7 d’octubre, recull peces tan variades com caricatures, fotografies, publicacions o objectes que tenen relació amb el filòleg català Pompeu Fabra i Poch, que va viure i treballar a Badalona entre els anys 1912 i 1939, i que formen part del fons del Museu o que han estat prestades per particulars.

Aquesta exposició, de petit format, s’inclou dins les activitats de l’Any Fabra amb motiu del 150è aniversari del naixement del Mestre i del centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. La mostra es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges de 10 a 14 hores.

Vinculades a la figura de qui va ser l’artífex de la codificació moderna de la llengua catalana, el Museu de Badalona també ha programat tres activitats:

    - Dijous, 20 de setembre, 19 hores. “Pompeu Fabra i el Tribunal de Responsabilitats Polítiques”, a càrrec de Joan Villarroya, catedràtic d’història contemporània de la Universitat de Barcelona.

    - Dijous, 27 de setembre, 19 hores. “El ciutadà Pompeu Fabra”, a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra.

    - Dijous, 4 d’octubre, 19 hores. “Converses filològiques al tramvia”, a càrrec de Sílvia Soler, periodista i escriptora. Amb el patrocini de la Direcció General de Política Lingüística i el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Badalona, 4 de juliol de 2018