Twitter Facebook Instagram Youtube

La Generalitat de Catalunya activa un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a causa dels elevats nivells de diòxid de nitrogen mesurats

La Generalitat de Catalunya activa un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a causa dels elevats nivells de diòxid de nitrogen mesurats.

La previsió meteorològica a 24 hores indica que les condicions de dispersió no milloraran

Es recomana realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta i utilitzar el transport públic

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha activat aquest migdia un avís preventiu per contaminació a causa dels elevats nivells de diòxid de nitrogen mesurats a les diferents estacions de la Xarxa de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica que afecta a 40 municipis de la conurbació de Barcelona, i que inclou la ciutat de Badalona. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.

En aquest sentit, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació o bé desactivar l’avís preventiu.

Per tal d’evitar l’augment de la contaminació i assegurar el benestar de les persones, la Generalitat recomana:

  - Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.

  - Utilitzar el transport públic.

  - Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).

  - Utilitzar el cotxe compartit.

  - Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).

  - En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

  - Regular la climatització de les llars i als establiments.

Badalona, 21 de juny de 2018