Twitter Facebook Instagram Youtube

El Ple de l’Ajuntament aprova una declaració institucional de rebuig i condemna per l’assassinat d’una veïna de Badalona a causa d’un acte de violència masclista

El Ple de l’Ajuntament aprova una declaració institucional de rebuig i condemna per l’assassinat d’una veïna de Badalona a causa d’un acte de violència masclista.

L’Ajuntament de Badalona ha decretat dos dies de dol oficial

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha celebrat aquesta tarda una sessió extraordinària i urgent en la qual s’ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de rebuig i condemna per l’assassinat d’una veïna d’aquesta ciutat, ocorregut aquesta matinada a causa d’un acte de violència masclista.

Després que totes les persones que han assistit al ple hagin fet un minut de silenci, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha procedit a la lectura de la declaració institucional.

Aquest és el text íntegre de la declaració institucional aprovada per tots els grups municipals:

“Aquesta matinada una dona ha estat assassinada presumptament per la seva parella a Badalona; la segona dona morta per violència masclista a Catalunya el 2018, segons dades dels Mossos d’Esquadra. Un assassinat que posa de manifest que les arrels patriarcals a la societat segueixen presents en la seva màxima expressió.

L’Ajuntament de Badalona condemna contundentment l’assassinat de la ciutadana i expressa el condol a la família.

L’Ajuntament rebutja totes les formes de violències masclistes i insisteix en la necessitat de continuar treballant des de tots els àmbits contra les arrels que sostenen aquesta xacra.

Vol manifestar la més enèrgica solidaritat amb totes aquelles dones que estan patint violència pel sol fet de ser dones.

Manifesta la important responsabilitat institucional en abordar de forma profunda i integral totes les formes de violències contra les dones.

Així mateix, continua treballant per millorar l’atenció, acompanyament i protecció a les dones que pateixen violències masclistes per aconseguir la seva recuperació integral i també per prevenir nous casos de violència que encara no han succeït.

L’Ajuntament de Badalona fa una crida a tots els actors de la ciutat (culturals, educatius, mitjans de comunicació, pares, mares, agents esportius, comerciants, agents ocupacionals, etc) que tenen un rol clau en el model de ciutat que entre tots i totes construïm; a tenir cura i revisar els missatges que de manera continuada donem sobre el significat de ser dones i homes i com ens hi relacionem, i posar cadascú el seu gra de sorra per aconseguir una ciutat lliure de violències masclistes.

L’Ajuntament reitera que és imprescindible la crítica i la revisió a la socialització de les nostres criatures, a com acompanyem als i a les joves; a ser conscients de la importància que tenen les formes com es construeixen les identitats com a persones. Remarca la necessitat d’educar persones lliures, que prenguin responsabilitat sobre les seves vides i per tant respectin els desitjos i les decisions de la resta.

L’Ajuntament de Badalona es personarà com a acusació particular i convida a comprometre’ns conjuntament, com a ciutat i com a ciutadania, a denunciar qualsevol tipus de violències masclistes, a totes les esferes de la vida i en totes de les seves formes”.

Després de la celebració d’aquesta sessió extraordinària s’ha fet una concentració a la plaça de la Vila. La d’aquesta tarda ha estat la segona concentració celebrada avui a la plaça de la Vila on aquest migdia també s’han trobat l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; regidors i regidores de l’Ajuntament; la consellera de Justícia Ester Capella, qui es trobava de visita a la ciutat, i ciutadans i ciutadanes.

Recordem que l’Ajuntament de Badalona ha decretat dos dies de dol oficial en senyal de condol, rebuig i condemna pel feminicidi ocorregut aquesta matinada. Les banderes onejaran a mitja asta durant aquestes dues jornades de dol.

Badalona, 18 de juny de 2018