Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Badalona commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

L’Ajuntament de Badalona organitza un acte per poder analitzar el fenomen i presenta el projecte solidari que el consistori ha portat a terme a l’illa de Lesbos

Badalona commemorarà aquest dimarts, 19 de juny, el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb un acte obert a tota la ciutadania per analitzar, des de diversos punts de vista, la situació d’aquest fenomen que afecta a milions de persones al món.

L’acte, que es farà a les 12 hores, a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya 9-12), comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; del cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot; del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós; del vicepresident d’Internacional i Cooperació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Alfred Bosch; de la cap del Servei de Cooperació de l’AMB, Maria Peix, i del referent autonòmic de Creu Roja Catalunya per a refugiats i immigrants, Oscar Barbero. També es donarà veu a l’ONG Proactiva Open Arms, l’equip pedagògic de l’Institut Barres i Ones que ha treballat el tema amb els seus alumnes i a la plataforma ciutadana Stop Mare Mortum.

Durant l’acte es presentarà el projecte solidari que l’Ajuntament de Badalona porta a terme a l’illa grega de Lesbos amb col·laboració amb l’AMB i que tindrà continuïtat durant aquest 2018.

Recordem que l’any 2001 l’Assemblea General de les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la finalitat de tenir present la dramàtica situació que viuen les de persones desplaçades forçosament, les sol·licitants d’asil i les apàtrides.

L’Ajuntament de Badalona ha manifestat en diverses ocasions el seu compromís amb les persones refugiades i participa de les xarxes de ciutats refugi, tant a nivell estatal com nacional.

Badalona, 18 de juny de 2018