Twitter Facebook Instagram Youtube

La Taula del Diàleg interreligiós de Badalona treballarà per assegurar la llibertat de culte a la ciutat

La Taula del Diàleg interreligiós de Badalona treballarà per assegurar la llibertat de culte a la ciutat.

Es tracta d’un espai de confluència de totes les comunitats religioses presents a Badalona que busca lluitar contra els estereotips i prejudicis envers les religions

Aquest dimecres a la tarda es va presentar a la sala de premsa de El Viver la Taula del Diàleg Interreligiós de Badalona, un espai on conflueixen totes les comunitats religioses que tenen presència a la ciutat i que treballa per donar a conèixer al conjunt de la població de Badalona la diversitat religiosa com una riquesa i lluitar així contra els estereotips i prejudicis envers les religions. La creació d’aquest espai de diàleg és fruit de mesos de treball conjunt entre l’Ajuntament i les diferents comunitats. A l’acte van estar presents l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, la regidora de Participació, Convivència, Mediació i Gestió de les Diversitats, Fátima Taleb i representats i membres de les diferents comunitats religioses.

La presentació va servir també per donar a conèixer el Pla de Treball de la Taula previst per aquest any i que té com a principal objectiu vetllar per la defensa i l’exercici del dret universal a la llibertat religiosa i de culte. Per fer-ho, s’impulsaran activitats per promoure el diàleg interreligiós que permeti desmuntar els tòpics i apropin i familiaritzin a la ciutadania amb les diverses religions que es professen a Badalona.

Entre les accions previstes en el Pla de Treball per assolir els objectius marcats pels membres de la Taula destaquen els tallers per desmitificar rumors i treballar estereotips, els tallers de bones pràctiques per transmetre valors als components de les pròpies comunitats, la creació d’un calendari interreligiós o la formació als tècnics i tècniques de serveis públics i entitats, entre d’altres. Amb aquestes activitats es pretén donar a conèixer les accions socials que estan fent altres confessions, incentivar la comunicació i coneixement mutu entre comunitats religioses així com definir eixos comuns d'actuació que vagin més enllà de la religió.

La regidora Fátima Taleb va remarcar durant la presentació que “la Taula del Diàleg Interreligiós vetllarà pel compliment de l’exercici del Dret de llibertat religiosa i de culte, i donarà a conèixer la diversitat religiosa que existeix a Badalona. És un espai de treball per a demostrar a tothom que la diversitat religiosa és una riquesa per la ciutat i un pilar fonamental de la convivència ciutadana”

Badalona, 14 de juny de 2018