Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona celebra el Dia Mundial del Càncer de Pell amb dues activitats informatives sobre com evitar els principals factors de risc

Badalona celebra el Dia Mundial del Càncer de Pell amb dues activitats informatives sobre com evitar els principals factors de risc.

Durant el matí hi haurà a la plaça de la vila una carpa informativa i, per la tarda, una xerrada a l’Hospital Municipal de Badalona

Aquest dimecres, 13 de juny, l’Ajuntament de Badalona organitza, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Pell, dues activitat per informar i aconsellar sobre la prevenció d’aquesta malaltia.

Al matí, de 10 a 14 hores, a la plaça de la Vila de Badalona, hi haurà una carpa instal·lada on s’oferiran consell sanitari sobre com protegir-se del sol adequadament i valoraran el risc de patir un càncer de pell a través d’un qüestionari de salut.

La carpa comptarà amb la presència de tècnics de les farmàcies de la ciutat Bernad Sorjús, Condon, Coves i Nova Lloreda, del Col·legi de Farmacèutics de la província de Barcelona, tècnics dels centres d’atenció especialitzada (CAE) de l’Hospital Germans Tries i Pujol i de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) que oferiran consells, de forma personalitzada, sobre com aconseguir una protecció solar eficaç i completa i sobre com, quant i on aplicar el protector solar.

A més, tothom que vulgui, podrà fer-se una avaluació gratuïta sobre els seus factors de risc de patir càncer de pell. Aquesta avaluació es farà mitjançant la realització d’un breu qüestionari amb preguntes relacionades amb el control dermatològic que segueixen, els antecedents familiars de melanoma o personals de càncer cutani, l’ús de cremes solars o la presència de lesions de dany solar crònic. Tot seguit s’avaluaran les possibles lesions pigmentades dels dos braços amb l’ajuda d’una regleta dermatològica. En cas que existeixin factors de risc, se’ls recomanarà una revisió mèdica per fer-ne el seguiment.

A les 18.30 hores, a la sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona, Badalona Serveis Assistencials (BSA) dedicarà la seva Aula de salut a la pell, amb la xerrada “L’estiu, una oportunitat per a la pell”, que anirà a càrrec de la dermatòloga Mercedes Gómez. Per assistir a l’acte caldrà fer inscripció prèvia a www.bsa.cat.

Segons dades del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el càncer de pell és el més freqüent del país, ja que es calcula que el 50% de persones majors de 65 anys el patirà, i concretament a Catalunya, la incidència anual de la seva forma més greu és de 10 melanomes per cada 100.000 habitants. Malgrat això, els càncers cutanis es poden curar si es detecten precoçment.

Per aquest motiu el cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Ribot, ha volgut recordar que “sovint encara hi ha una percepció errònia de l’exposició real al sol i cal continuar reforçant l’educació sobre l’ús correcte de la fotoprotecció i la importància de fer-se revisions mèdiques freqüents per a la detecció precoç del càncer de pell”.

Badalona, 12 de juny de 2018