Twitter Facebook Instagram Youtube

Sis-cents alumnes de 3r i 4t de diverses escoles de Badalona participen a l’English Day 2018

Sis-cents alumnes de 3r i 4t de diverses escoles de Badalona participen a l’English Day 2018.

La 4a edició de l’English Day dobla, a la de l'any passat, en número d'alumnes i d'escoles

Aquest dimecres, 13 de juny, i dijous, dia 14, de 9.45 a 12.30 hores, en el parc del Centre Cultural l'Escorxador, sis-cents alumnes de tercer i quart de primària de quinze escoles de Badalona participaran a l'English Day 2018, aquest any, per primera vegada al llarg de dos matins.

L’English Day és una activitat lúdica i participativa que fomenta l'aprenentatge comunicatiu de la llengua anglesa (la tercera llengua d'aprenentatge a les escoles) a l'alumnat de 3r i 4t de primària amb l'objectiu de millorar la seva comprensió i expressió oral. A més promou la relació i l'intercanvi entre alumnes de diferents escoles.

La trobada i les activitats prèvies creen un espai comunicatiu en el qual l’anglès és la llengua vehicular que s'utilitza de manera activa, dinàmica i divertida, cosa que la fa més atraient pels alumnes i els motiva a millorar i a aprendre-la millor cada dia.

Les escoles que participen en aquesta edició de l'English Day són l’Artur Martorell, Badalona Port, Ítaca, Joan Coret, Joan Miró, Josep Boada, Lestonnac, Lola Anglada, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pere de Tera, Planas i Casals, i Rafael Casanova.

El projecte té les següents característiques :

    English Day és un conjunt d’activitats que se seleccionen i s’elaboren al llarg de tot el curs en el marc del Grup de treball de mestres d'anglès.

    • Les activitats estan emmarcades en un eix transversal, un viatge per la ciutat de Londres, i cada activitat és un prova de la gimcana final que fa l’alumnat.

    • Les activitats es treballen prèviament a l’aula focalitzant en la llengua oral i en el vocabulari. També es treballa a l’aula la cançó Yellow Lemon Tree que tot l’alumnat canta a la cloenda de cada dia.

    • En el tercer trimestre, durant tot un matí, els alumnes de totes les escoles que participen es troben per fer la gimcana i cantar la cançó tots junts. Els grups de la gimcana estan formats per alumnes de diferents centres.

    English Day és una activitat d’intercanvi entre els centres educatius, els mestres d’anglès i l’alumnat.

L'English Day està organitzat pel Grup de treball de mestres d'anglès de les escoles que hi participen i pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; i compta amb la col·laboració del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.

Badalona,11 de juny de 2018