Twitter Facebook Instagram Youtube

La pacificació de l’últim tram del passeig Marítim serà una realitat diumenge 17 de Juny

La pacificació de l’últim tram del passeig Marítim serà una realitat diumenge 17 de Juny.

Els 6.000 metres quadrats del tram comprés entre la Donzella de la Costa i el pont del Torrent de Vallmajor quedaran lliures de vehicles per al gaudi de vianants i circulació de bicicletes

El passeig Marítim de Badalona serà un espai reservat a les persones a partir del diumenge 17 de juny, dia en què finalitzen les tasques de pacificació d’aquesta via en el tram que va des del restaurant la Donzella de la Costa fins al pont del Torrent de Vallmajor. A partir d’aquesta data, quedarà prohibida la circulació i estacionament de vehicles en aquest tram, fet que permetrà guanyar un espai més per al veïnat i persones que passegen per la zona i millorar l’accessibilitat a aquest indret.

L’alliberament d’aquest tram, el darrer del passeig que quedava per pacificar, suposa la recuperació d’uns 6.000 metres quadrats que estaven ocupats per vehicles i que ara estaran reservats al trànsit de persones i bicicletes. S’habilitaran zones d’estacionament de càrrega i descàrrega per permetre l’activitat dels establiments i guinguetes que es troben en aquest tram del Passeig, així com espais on podran aparcar persones amb mobilitat reduïda, de manera que quedarà assegurada l’accessibilitat per tothom.

La setmana vinent començaran les tasques de reordenació de l’espai, amb actuacions de pintura i de senyalització vertical. A partir de diumenge 17, la Guàrdia Urbana de Badalona vetllarà pel compliment de la nova normativa a la zona, podent emprar el servei de grua per retirar aquells vehicles que estacionin i no respectin la restricció del trànsit.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat considera que amb la pacificació d’aquest tram “Badalona recupera un espai proper al mar i el fa més amable perquè les persones que vulguin córrer, passejar o anar en bicicleta ho facin sense haver de competir amb cotxes i motos per aquest espai”. En aquest sentit, Duran destaca que “la nova situació ens permet arranjar el carril bici i, per tant, millorar la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire de la ciutat”.

El diumenge 17 de juny, entre les 10 i les 13 hores, hi haurà activitats per presentar el nou tram a la ciutadania i es comptarà amb la presència de l’alcaldessa Dolors Sabater i altres regidors/es del plenari.

Badalona, 8 de juny de 2018