Twitter Facebook Instagram Youtube

Dissabte comença la nova temporada de platja a Badalona que s’allargarà fins a mitjan setembre

Dissabte comença la nova temporada de platja a Badalona que s’allargarà fins a mitjan setembre.

Com a novetats d’aquesta temporada cal destacar el nou model de guinguetes i les millores en els serveis, el mobiliari i en algunes de les infraestructures de les platges

Aquest dissabte, 9 de juny, comença la nova temporada de platja a Badalona que s’allargarà fins a mitjan setembre. Entre les novetats més destacades d’aquest any hi ha el nou model de guinguetes que són de fusta blanca i blava recordant la Badalona tradicional marinera i els antics envelats de la Festa Major i que, a més de la renovació del disseny, milloraran els seus serveis, les instal·lacions, les activitats i l’oferta gastronòmica.

També s’han reparat les fustes del passeig de la platja de la Barca Maria, s’han instal·lat dos pals nous de rentapeus a la platja del Pont d’en Botifarreta i s’ha millorat la xarxa d’aigua potable a la platja dels Pescadors.

Serveis més destacats

El servei de salvament i socorrisme funcionarà fins al tercer cap de setmana de setembre, de 10 a 19 hores. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta i quatre mòduls assistencials (a les platges del Coco, Estació, Pescadors i del Cristall). També hi ha diversos punts de vigilància i assistència. Totes les platges de Badalona estan cardioprotegides.

El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana. Aquest servei funcionarà tots els dies, amb una parella d’agents al matí i una parella a la tarda, fins a les 19 hores els dies feiners, i fins a les 20 hores els dies festius.

El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix a la platja de l’Estació (a l’alçada de l’aparcament de l’estació). El servei compta amb una cadira amfíbia i el suport de 2 professionals i funcionarà d’11 a 18 hores.

L’Ajuntament disposarà d’una embarcació per a la recollida de sòlids flotants al mar que treballarà de forma diària, de les 10 a les 15 hores.

La neteja del litoral seguirà les mesures habituals d’anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Per a la revetlla de Sant Joan es muntarà un operatiu especial que incrementarà el nombre de persones de neteja i els efectius de vigilància.

Fins a finals de setembre hi haurà un manteniment de les instal·lacions de les platges que compta amb un servei de quatre vehicles-taller tot terreny, quatre oficials i quatre ajudants especialitzats, tots els dies de la setmana de 8 a 17 hores.

Recordem que la pesca marítima recreativa de superfície des de terra a tot el litoral no es podrà practicar fins al 15 de setembre, entre les 8 i les 20 hores i entre les 2 i les 5 hores a totes les platges. Pel que fa als animals de companyia, fins a l’11 de setembre resta prohibit portar-los a la sorra i a l’aigua excepte els gossos d’assistència per a persones amb discapacitat.

Certificats de qualitat

Recordem que Badalona disposa de la ISO 14001 aplicat a la gestió i manteniment de les platges de la nostra ciutat, que es va obtenir l’any 2009, per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat, dues banderes Blaves, a la platja del Cristall-Barca Maria (entre el carrer de la Riera de Canyadó i el passatge de Cussó), i a les platges de l’Estació, Pont del Petroli i Coco (entre el Port i l’avinguda d’en Martí Pujol).

Per altra banda, l’Escola del Mar s’ha convertit, també en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

I el Port de Badalona, que optava al distintiu de Bandera Blava, ha aconseguit aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat.

Badalona disposa d’un litoral de gairebé 5 quilòmetres, amb 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable i amb una amplada mitjana de 50 metres. El litoral de Badalona està dividit en 9 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’1.500.000 persones utilitzen les platges de Badalona.

Badalona, 7 de juny de 2018