Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcaldessa de Badalona i el conseller d’Ensenyament es reuneixen amb la comunitat educativa per abordar la situació urgent del municipi

L’alcaldessa de Badalona i el conseller d’Ensenyament es reuneixen amb la comunitat educativa per abordar la situació urgent del municipi.

Dolors Sabater i Josep Bargalló expressen la necessitat d’obrir un espai de trobada entre Ensenyament, Ajuntament i comunitat educativa per tractar de forma constant els problemes puntuals i la planificació

El nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat avui Badalona amb l’objectiu de tractar les qüestions més urgents de la ciutat en matèria educativa. Així, s’ha trobat amb l’alcaldessa del municipi, Dolors Sabater, i amb les FAMPAS (Federacions i Associacions de Pares i Mares), així com amb representats de primària i secundària d’escoles i instituts de la ciutat.

Josep Bargalló ha destacat que la primera visita institucional i de treball com a conseller d’Ensenyament és a Badalona per tal de mostrar “el reconeixement de l’existència d’uns problemes puntuals que afecten una sèrie de famílies i centres per la matriculació del curs següent”. Alhora, ha expressat “l’evidència de la necessitat de planificar l’educació i el projecte educatiu de la ciutat amb la voluntat de lluitar contra la segregació. És una lluita que l’equip de govern de la ciutat té molt clara i el Departament d'Ensenyament també”.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha valorat molt positivament que el primer acte oficial del conseller d’Ensenyament hagi estat visitar Badalona i mantenir aquesta reunió en la qual, amb la presència de representants de la comunitat educativa, s’han abordat temes de planificació educativa a llarg termini i també qüestions d’actualitat. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que s’ha fet un repàs de totes les construccions d’edificis escolars que encara estan pendents per atendre les necessitats de la ciutat i també del problema de les famílies que s’han quedat sense plaça de P3 i també de secundària. L’alcaldessa ha avançat que abans del dia 12 de juny es farà una reunió entre l’Ajuntament, el Departament d’Ensenyament i la comunitat educativa per resoldre els problemes immediats de matriculació de P3 i de secundària del proper curs escolar en aquesta ciutat.

Trobada amb la comunitat educativa de Badalona

En arribar a l’Ajuntament de Badalona, el conseller Bargalló ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament en presència de l’alcaldessa. A continuació, ha mantingut una reunió amb la comunitat educativa del municipi, per tal de conèixer la situació de l’ensenyament a Badalona i les seves peticions relacionades amb l’educació.

El conseller Bargalló ha expressat durant la reunió la necessitat d’obrir un espai de trobada entre Ensenyament, Ajuntament i comunitat educativa per tractar de forma constant des dels problemes puntuals fins a la planificació. Així, ha assegurat que “els temes que ens trobem damunt la taula són moltíssims, alguns amb grandiosa problemàtica, això vol dir que tenim un sistema ric, viu, dinàmic i amb moltes propostes damunt la taula”.

Entre les qüestions acordades, hi ha el compromís d’una nova reunió per abans del 12 de juny amb propostes definitives per la solució de problemes de matrícules de P3, així com a començar les obres dels projectes licitats en el termini corresponent. Finalment, s’ha acordat incloure en els pressupostos de l’any que ve les obres pendents per temes administratius i jurídics dels solars municipals, i que l’Ajuntament en breu tancarà. Després de la trobada a l'Ajuntament, el conseller i l’alcaldessa han visitat l'escola Montigalà.

Badalona, 4 de juny de 2018