Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona participa en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Badalona participa en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Del 4 al 10 de juny Badalona realitza diverses activitats sobre l’estalvi i l’eficiència energètica

L’Ajuntament de Badalona participa des d’aquest dilluns, 4 de juny, fins divendres, dia 10, a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una iniciativa a nivell europeu per promoure una energia segura, neta i eficient, amb un seguit d’activitats relacionades amb la transició energètica i el canvi climàtic adreçades a la ciutadania i que es fa del 4 al 8 de juny. A Catalunya, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, se celebrarà la Setmana de l’Energia 2018 sota el lema “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”.

Aquests són els actes previstos:

Dimarts 5 de juny, durant tot el matí, a la plaça de la Vila, hi haurà una carpa on tothom que vulgui podrà informar-se sobre les eines necessàries per optimitzar el consum de la factura d'electricitat.

Dijous 7 de juny, a les 17.30 hores, al Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Morí, s/n, cantonada carrer de Quevedo), es podrà fer una visita guiada a la nova instal·lació fotovoltaica. Es tracta de la primera planta fotovoltaica en règim d’autoconsum que produeix electricitat gràcies a l’energia solar amb una potència 40 kW.

Per poder participar en aquesta activitat cal inscriure’s prèviament trucant al tel. 93 483 29 58 o enviant un correu a ed_ambiental@badalona.cat indicant el nombre total de persones i dades de contacte.

Divendres el 8 de juny, l'Institut La Pineda (plaça de la Pineda, 1), organitzarà la Jornada del Medi Ambient. L'alumnat del centre educatiu realitzaran tallers i activitats diverses relacionades amb el medi ambient i amb temes energètics. A més, els alumnes gaudiran del taller Pedala amb energia, on podran fer un granissat amb l'energia que generin mentre pedalen.

Tot i que la Setmana Europea de l’Energia Sostenible acaba divendres, el diumenge, 10 de juny, de 10 a 14 hores, al passeig Marítim (a l’alçada del pont del Petroli), a Badalona seguiran les activitats amb la Festa del Mar, on es farà un taller sobre energies renovables.

Aquesta Setmana de l'Energia servirà també perquè diverses Escoles Verdes de Badalona treballin amb els seus alumnes l’eficiència energètica a la llar.

Recordem que l’Ajuntament de Badalona forma part del pacte d’alcaldes/esses per a l’energia sostenible, comprometent-se a reduir per l’any 2020 un 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, millorar en un 20% l’eficiència energètica i augmentar en un 20% l’ús d’energies renovables.

Badalona, 1 de juny de 2018