Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona participa en la XIV Fira Modernista de Barcelona que se celebra aquest cap de setmana a l’Eixample

Badalona participa en la XIV Fira Modernista de Barcelona que se celebra aquest cap de setmana a l’Eixample.

L'Oficina de Turisme de Badalona presentarà la publicació "Badalona modernista" que proposa un recorregut circular pels edificis modernistes més rellevants de la nostra ciutat

El Departament de Turisme i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Badalona, mitjançant l'Oficina de Turisme, participarà en la XIV edició de la Fira Modernista de Barcelona, que es celebrarà entre divendres, 1 de juny, i diumenge, dia 3. L’estand de l’Oficina de Turisme de Badalona s’ubicarà a l’espai habitual on hi ha les parades modernistes, és a dir, al carrer de Girona, entre els carrers de Mallorca i València, al barri de l’Eixample. Amb aquesta, serà la setena participació consecutiva de Badalona.

Com a novetat, en l'edició d'enguany, s'aprofitarà el marc firal per presentar una nova publicació que, amb el títol "Badalona Modernista", proposa un recorregut circular per diferents carrers de la ciutat amb presència d'edificis modernistes destacables. L’itinerari, que consta de 22 punts, i informa sobre els arquitectes, els anys de construcció i els detalls arquitectònics que no ens podem perdre per entendre la importància del Modernisme a Badalona.

La publicació “Badalona Modernista” es podrà trobar a l'Oficina de Turisme de Badalona situada a l'edifici del Centre Cultural del Carme, carrer de Francesc Layret, 78-82, està editada en català i castellà, i neix amb la idea de potenciar i donar a conèixer la nostra història i patrimoni, així com altres recursos i atractius turístics de Badalona vinculats, en aquest cas, al Modernisme, un moviment històric-artístic i cultural estretament lligat al període industrial, un període de gran importància a la nostra ciutat.

Promoció turística de Badalona

Això no obstant, s'aprofitarà la presència a la Fira Modernista per potenciar, promocionar i difondre la resta d'atractius turístics de la ciutat, entre els quals destaquen les restes arqueològiques de "Baetulo", les visites a la fàbrica modernista Anís del Mono, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, la programació cultural anual, les platges, i els paquets enoturístics de Badalona recentment presentats, entre altres.

Un dels fets remarcables d'aquesta Fira és el gran nombre de visitants que s'hi donen cita any rere any. Es tracta d’uns visitants amb un perfil eminentment familiar, majoritàriament procedent de Barcelona ciutat i l’entorn, així com turistes estrangers de pas per la Ciutat Comtal. La majoria demostren inquietuds i motivacions de tipus cultural, atrets per conèixer i descobrir noves propostes, atractius i experiències properes a Barcelona.

Els horaris de la XIV edició de la Fira Modernista de Barcelona són:

- Divendres, 1 de juny: d’11 a 21 hores

- Dissabte, 2 de juny: d'11 a 21 hores

- Diumenge, 3 de juny: d'11 a 14 hores

Badalona, 30 de maig de 2018