Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona celebra aquest dijous la jornada de sensibilització del Dia Mundial sense Tabac

Badalona celebra aquest dijous la jornada de sensibilització del Dia Mundial sense Tabac.

La ciutat acollirà diverses taules informatives sobre tabaquisme i l’exposició ‘El Tabac al Descobert’

Badalona commemora aquest dijous 31 de maig del Dia Mundial sense Tabac amb una jornada que té per objectiu sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Per celebrar aquest dia sense fum, la ciutat acollirà diverses taules informatives sobre tabaquisme i, com a novetat d’aquest any, l’exposició informativa El Tabac al Descobert que es podrà veure a la Biblioteca de Can Casacuberta fins al dia 4 de juny.

Aquestes són les taules informatives que es duran a terme durant la jornada:

    - Taula de l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb Badalona Serveis Assistencials (BSA): a la plaça de la vila de 9.30 a 13.30 hores. S’obsequiarà als fumadors amb una planta a canvi de lliurar les seves cigarretes, fins a exhaurir existències.

    - Taules dels Centres d’Atenció Primària (CAP): tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) oferiran una taula informativa en el propi centre durant el matí. El CAP Badalona Centre i Bufalà la ubicaran a l’entrada del Mercat Maignon i el CAP Gran Sol i La Salut en el Mercat de la Salut.

    - Taules de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: també comptarà amb dues taules informatives en el vestíbul i cafeteria de l’hospital durant tot el matí.

    - Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC): a la plaça de la vila de 9.30h a 13.30h. L’associació repartirà informació sobre els seus programes i aplicacions electròniques per ajudar a deixar de fumar.

En aquestes taules informatives els fumadors que ho desitgin podran sotmetre’s a carboximetries i espirometries (proves que mesuren el funcionament pulmonar) i conèixer així el dany que l’exposició al tabac provoca a l’organisme. Algunes d’aquestes proves es realitzaran amb la col·laboració dels alumnes de grau mitjà de Farmàcia del Centre d’Estudis Secundaris Joan Maragall de Badalona.

El tabac i els riscos sanitaris associats

El dia mundial sense tabac d’aquest dijous, que culmina la campanya XIX Setmana Sense Fum, a la qual l’Ajuntament de Badalona es va adherir, vol posar èmfasi en els riscos sanitaris associats al consum de tabac i vol promoure polítiques eficaces que contribueixin a reduir-ne el consum. Enguany el tema d’aquest dia mundial és el del tabac i les cardiopaties, en el que es vol conscienciar sobre la relació del tabac amb les malalties cardiovasculars. Tot i els danys coneguts del tabac per a la salut cardíaca, és escàs el coneixement entre grans sectors de la població del fet que el tabac és una de les causes principals de les malalties cardiovasculars, que són les que provoquen més defuncions en el món (aproximadament un 12%).

El regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, considera que “són imprescindibles les tasques de prevenció del tabaquisme per evitar que el seu consum es mantingui i poder seguir treballant per reduir el fum del nostre entorn”. En aquest sentit, Ribot destaca “el gran nombre d’entitats i serveis de Badalona que treballen per fomentar actituds sanes i allunyades del tabac i també per donar ajuda a aquelles persones que volen deixar de ser fumadores”.

Badalona, 30 de maig de 2018