Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona dóna suport a la comunitat educativa en les seves reivindicacions pel que fa a la manca de places públiques a la ciutat

L’Ajuntament de Badalona dóna suport a la comunitat educativa en les seves reivindicacions pel que fa a la manca de places públiques a la ciutat.

A les zones 4 i 6 de Badalona són necessàries 70 places més de P3

Comunicat del govern municipal en relació a la manca de places escolars públiques en algunes zones de la ciutat:

L’actual govern ha treballat sempre en defensa de l'escola pública i de qualitat a la ciutat. Mostra d’això és el manteniment de la preinscripció durant els últims anys dels grups d’ensenyament públic i del treball conjunt amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per millorar les infraestructures educatives.

No obstant això, l’Ajuntament considera que calen solucions definitives i estructurals a problemes que fa temps es plantegen al Departament d’Ensenyament i que ara són imprescindible que s’afrontin de manera urgent:

- Accelerar les noves construccions i les obres de millora pendents, tan necessàries en escoles i instituts.

- Afrontar la manca de places d’escola pública tenint en compte l'augment de demanda i les noves promocions d’habitatge en diversos punts de la ciutat.

- Planificar amb la mirada posada a mitjà i llarg termini, a banda de resoldre la immediatesa.

En aquest sentit, i per buscar solucions a la manca d’unes 70 places d’escola pública per al proper curs vinent, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, es va reunir amb la directora de Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Lluïsa Nicolau i es van realitzar les propostes següents:

    - A la zona escolar 4 es proposa obrir dos grups de P3 a les escoles Jungfrau i Progrés i mantenir el segon grup de P3 de l’escola Ventós Mir. Finalment el Departament d’Ensenyament opta per no obrir el grup a l’escola Progrés.

    -

    - A la zona escolar 6 s’alerta de les noves construccions de la zona i sobre la possibilitat que famílies que han d’anar a viure en aquests barris properament haguessin optat per fer la preinscripció ja en aquesta zona.

Des de l’Ajuntament es considera que les respostes rebudes no satisfan les demandes de les famílies d’aquestes zones i no es respecta l’opció d’escola pública que han fet. Per aquest motiu referma el compromís de treball conjunt per arribar a solucions a llarg termini que responguin a les necessitats de la ciutat.

Badalona, 28 de maig de 2018