Twitter Facebook Instagram Youtube

Comença la reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina

Comença la reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina.

L’actuació té un termini d’execució de dos mesos i un pressupost de 126.700 euros

Aquest divendres han començat les obres de reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina. Es tracta de la terrassa situada a la cantonada entre la façana est reculada i la façana nord, una part de la qual va enfonsar-se degut a l’acumulació d’aigua en la superfície i el dèficit d’evacuació de la mateixa. Després de l’enfonsament es va col·locar una protecció provisional de tela asfàltica autoprotegida sobre una estructura de fusta també provisional per evitar que l’afectació augmentés i causes danys en el celler de l’edifici, que es troba sota la terrassa.

Davant aquesta situació, ara s’emprenen les obres per reparar el terrat parcialment enfonsat del celler. L’actuació preveu la reconstrucció de la volta enfonsada segons el sistema tradicional de doblat de rasilla i la reparació de la resta de la terrassa. També es refarà la impermeabilització i pavimentació de tota la superfície del terrat i s’extrauran totes les runes de l’enfonsament.

Les obres, que s’executaran durant els dos pròxims mesos, tenen un pressupost de 126.700 euros (IVA inclòs) i les durà a terme l’empresa Serveis Integral 360 Plus, SL.

La Torre Codina és una masia i casal fortificat de Badalona, protegida com Bé Cultural d'Interès Local, que està situada a la part alta del barri de Canyet. L'edifici actual data dels segles XVI i XVII, tot i estar documentat des del segle XIV, i va patir reformes entre els anys 1943 i 1949.

El regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha mostrat la seva satisfacció per l’inici de les actuacions a la Torre Codina perquè “juntament amb la CACI i Can Miravitges, entre d'altres, són algunes de les actuacions per a preservar el patrimoni arquitectònic de Badalona, una necessitat per mantenir viva la història de la nostra ciutat”.

Badalona, 18 de maig de 2018