Twitter Facebook Instagram Youtube

El recompte de persones sense sostre a Badalona detecta 57 persones dormint als carrers de la ciutat

El recompte de persones sense sostre a Badalona detecta 57 persones dormint als carrers de la ciutat.

A aquesta xifra cal sumar les 172 persones que passen la nit en recursos residencials o infrahabitatges

El recompte de persones sense sostre 2018, que es va realitzar durant la matinada del dimecres al dijous, va detectar 57 persones dormint als carrers de Badalona. La iniciativa, impulsada per la Taula Sense Llar de Badalona, va realitzar-se gràcies a la tasca de 200 persones voluntàries que, dividides en 18 grups de treball, van recórrer entre la mitjanit i les 2 de la matinada tots els carrers i espais de la ciutat per obtenir una fotografia concreta del nombre de persones sensellar que passen la nit als carrers badalonins.

A aquestes 57 persones se sumen les 172 que han passat la nit en centres d’acollida (27), pisos d’inserció (31), en habitatges inadequats (83), en barraques (15) i en pensions i habitacions de relloguer (16).

Tant des de les entitats d’acció social de la ciutat com des dels mateixos Serveis Socials de l’Ajuntament es veu amb preocupació aquest augment de persones dormint al carrer respecte al recompte de 2016, on se’n van trobar 39.

Amb aquesta iniciativa es busca d’una banda, sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica, i de l’altra, incidir en el disseny d’unes polítiques d’actuació i atenció més acurades a la realitat de la ciutat.

Trobareu més informació en el document adjunt.

Badalona, 18 de maig de 2018