Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona se suma a la celebració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

Badalona se suma a la celebració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica.

Badalona Associació Afectats Fibromiàlgia (BAAF) organitza des de demà fins al 14 de maig diverses activitats de difusió i divulgació a la ciutat

El 12 de maig es celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Per commemorar-ho, Badalona Associació Afectats Fibromiàlgia (BAAF), amb el suport de l’Ajuntament i Badalona Serveis Assistencials (BSA), ha organitzat diverses activitats de difusió i divulgació per donar a conèixer la situació de les persones afectades i defensar els seus drets.

El vestíbul de l’Hospital Municipal de Badalona (Via Augusta, 9-13) comptarà amb una taula informativa que s’instal·larà demà dijous, 10 de maig, de 9 a 13 hores. Per a divendres, 11 de maig, l’acció informativa de Badalona Associació Afectats de Fibromiàlgia es traslladarà al tram final del carrer del Mar, on seran present de les 10 fins a les 20 hores.

Dilluns, 14 de maig, a les 18 hores tindrà lloc una sessió informativa sobre el funcionament de la Unitat d’Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica del Barcelonès Nord i Baix Maresme, en el Centre Cívic Can Cabanyes (Rambla de Sant Joan 59-77). En aquesta sessió intervindran el reumatòleg coordinador de la unitat, Dr. Ramon Huguet, i la infermera de la unitat, Amàlia Nolla.

Badalona disposa des de fa un any de la Unitat d'Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica

Badalona Serveis Assistencials va posar en marxa la Unitat d'Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica del Barcelonès Nord i Baix Maresme el 15 de juny de 2017. Des d’aleshores i fins al 30 d’abril passat, la consulta de la unitat, situada a l’Hospital Municipal de Badalona, ha registrat un total de 514 primeres visites i 248 visites successives.

La unitat, de referència per a una població de 420.000 persones, està formada per un equip de treball d’atenció especialitzada multidisciplinari (medicina interna, reumatologia, infermeria, psicologia i fisioteràpia) que treballa en coordinació amb l’atenció primària (medicina i infermeria de família i treball social).

Es tracta d’una de les divuit unitats d'expertesa de Catalunya impulsades en el marc del Pla d'atenció a les persones afectades per síndromes de sensibilització central presentat fa un any pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes síndromes són un conjunt de malalties cròniques que limiten molt la vida de les persones que les pateixen i entre les quals destaquen la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

La fibromiàlgia afecta principalment a la població femenina i provoca cansament, trastorns del son, canvis d’estat d’ànim i mal de cap, entre d’altres. Aquesta malaltia pot afectar significativament la qualitat de vida de les persones que la pateixen i, tot i que en els darrers anys s’està investigant a fons, encara resten moltes incògnites sobre les seves causes.

En el Dia Mundial d’aquesta malaltia el regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, recorda que “si es pateix dolor generalitzat o cansament intens sense un motiu aparent, i els símptomes són persistents, cal adreçar-se al metge o metgessa d’atenció primària perquè en faci una valoració. Com sempre, un bon diagnòstic i una bona informació són la base del tractament”.

Badalona, 9 de maig de 2018