Twitter Facebook Instagram Youtube

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Badalona no aprova la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació de la proposta dels pressupostos

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Badalona no aprova la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació de la proposta dels pressupostos.

S’obre un termini de trenta dies per a la presentació d’una moció de censura

La Llei preveu que si no es presenta cap moció, o aquesta no prospera, s’aproven automàticament els pressupostos presentats pel govern municipal

La sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament de Badalona, celebrat ahir dilluns, 7 de maig, no va aprovar la qüestió de confiança vinculada a l'aprovació de la proposta del pressupost general de l'Ajuntament i dels seus organismes autònoms i societats municipals per a 2018, així com la plantilla de personal Badalona. La votació va donar el resultat de 14 vots en contra, corresponent als regidors i les regidores dels grups municipals del PP, PSC i C’s, i 11 vots favorables dels regidors i regidores de Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem MES, ICV-EUiA, PDeCAT i la regidora no adscrita. El regidor Francesc Ribot, d'ERC, i el regidor Jordi Subirana, d'Units per Avançar, van justificar la seva no assistència a la sessió plenària.

El govern municipal de l’alcaldessa, Dolors Sabater, va activar aquest instrument de la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació de la proposta dels pressupostos després que aquests no van ser aprovats al Ple ordinari de l’Ajuntament del passat 24 d’abril.

Des del moment en què ahir en la sessió plenària extraordinària la qüestió de confiança no va obtenir els suports necessaris, s’obre un període de trenta dies perquè es pugui presentar, convocar i debatre una moció de censura.

En el cas que en el termini d’un mes no es presenti cap moció de censura o, presentada aquesta no reuneixi els requisits o no prosperés la seva votació, s'entén atorgada per silenci la confiança a l’alcaldessa i s’aprovaria el pressupost presentat al Ple ordinari del passat mes d’abril, tal com queda recollit a l’ apartat 5, article 197 bis de la LOREG (Ley Orgánica del Régimen Electoral General).

Badalona, 8 de maig de 2018