Twitter Facebook Instagram Youtube

El barri de Llefià de Badalona commemora aquest diumenge el Dia Internacional de la Dansa

El barri de Llefià de Badalona commemora aquest diumenge el Dia Internacional de la Dansa.

La Comissió de Cultura de Llefià ha programat actuacions de ball de diferents estils i procedències

El Teatre Blas Infante de Badalona (carrer d’Andrés Segovia, 45) acollirà aquest diumenge, 29 d’abril, un reguitzell d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. L’acte està organitzat per la Comissió de Cultura de Llefià i l’Ajuntament de Badalona.

A l’escenari del Teatre Blas Infante es podrà veure, des de les 11 fins a les 13 hores, representacions de ball del grup flamenc Tacón y Bordón, amb l’exhibició de diferents quadres; del grup Sweet Bolliwood, un grup femení seguidor dels balls hindús; de l’Ateneu Cultural de Llefià, representant de la cultura popular catalana amb esbart i sardanes; del grup Lil Sisters, de l’Institut Barres i Ones; de l’Agrupació Cultural Galega Agarimos de Badalona, que exposarà actuacions de folklore gallec amb les gaites i les danses gallegues i, finalment, hi haurà actuacions de la comunitat xinesa de la ciutat, d’acord amb l’objectiu d’acollir i sumar, edició rere edició, mostres de les diferents cultures arrelades a Badalona.

L’espectacle es reprendrà a les 17 hores amb repertori de diverses centres de dansa amb diferents números dels i les alumnes de les escoles de dansa Tempo, Atelier des Artistes, Multiestil, Tribu Urbana Center, Ballet Silvia Pallaresa i Danzalona. Les sis propostes faran un recorregut per diferents modalitats, des de la més clàssica, amb propostes com el ballet o dansa clàssics i balls de saló, fins als estils més urbans i contemporanis, com el hip-hop. L’acte acabarà a les 20 hores.

La Comissió de Cultura de Llefià està integrada per una vintena d’entitats sectorials del territori (esportives, com les bitlles o la petanca, i el Centre Excursionista de Llefià), culturals (com l’Ateneu, o l’Arxiu Històric, el Cercle Artístic de Llefià, els Diables Kapaoltis), escolars (com les AMPA de les escoles Rafael Casanova, el Pere de Tera, el Maria Ward, l’Institut Júlia Minguell), veïnals (com l’AVV de Sant Antoni, de Sant Mori, de Sant Joan...), infantils (com el MIJAC), de gènere (com Dones de Llefià, que fa anys que treballen de manera coordinada i intensa per apropar la cultura, especialment la popular catalana, a tots els veïns i veïnes, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona a través del districte i de Cultura). Entre les seves accions hi ha la programació per Nadal del Caga Tió, el Carnestoltes, la calçotada, el Dia Mundial de la Poesia, el Dia Internacional de la Dansa, i el Dia del Micaco, entre d’altres.

Badalona, 27 d’abril de 2018