Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona torna a disposar de quatre estacions meteorològiques amb la restauració i actualització de la que hi havia a l'Escola de Natura Angeleta Ferrer

Badalona torna a disposar de quatre estacions meteorològiques amb la restauració i actualització de la que hi havia a l'Escola de Natura Angeleta Ferrer.

Les dades d’aquesta estació meteorològica es poden consultar online en temps real

L'Escola de Natura Angeleta Ferrer de Badalona torna a disposar de la seva estació meteorològica després de la reparació i actualització realitzades. Amb aquesta actuació la ciutat recupera les quatre estacions meteorològiques que hi ha a Badalona: la de l'Aula d'educació ambiental del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús (que ja porta un any en funcionament); la del Museu de Badalona; la del pont del Petroli i la de l'Escola de Natura.

Amb la reparació i la modernització de l’estació meteorològica de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer les dades que es recullen es podran consultar en temps real a l’enllaç: https://app.weathercloud.net/d1720422308#profile.

Aquestes dues estacions meteorològiques, la de l'Aula d'educació ambiental del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús i la de l’Escola de Natura, formen part del programa de monitorització d'aquests tipus de dades que aconsegueixen tenir documentats els registres meteorològics del litoral de la trama urbana i de la serralada. Badalona té registre de dades meteorològiques en continuïtat des de 1968 gràcies a la primera estació meteorològica que es va col·locar al terrat del Museu de Badalona.

L'estació meteorològica del parc de Can Solei i Ca l'Arnús, a més de recollir dades, servirà també de suport per realitzar els tallers de meteorologia i canvi climàtic que s'ofereixen des del parc, amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, com a oferta pedagògica.

Els aparells de mesura instal·lats al parc de Can Solei i Ca l’Arnús i a Can Miravitges són dues estacions amb tecnologia d’aplicació sense fil i alimentades per un panell solar. Ambdues estacions permeten visualitzar totes les variables meteorològiques de manera simultània i donen dades sobre:

  • velocitat i direcció del vent

  • temperatura i humitat

  • temperatura de sensació i punt de rosada

  • pluja actual i acumulada diària, mensual i anual

  • intensitat de pluja

  • pressió atmosfèrica actual i tendència

  • pronòstic meteorològic

  • fase de la lluna i hora de posta i sortida del sol

Badalona, 26 d’abril de 2018