Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona debatrà durant dos dies sobre experiències, coneixement i treball en xarxa amb infants i adolescents

Badalona debatrà durant dos dies sobre experiències, coneixement i treball en xarxa amb infants i adolescents.

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) reunirà el 26 i 27 d’abril al BCIN experts, serveis i entitats per definir les prioritats i un pla d’acció conjunt

La primera sessió de les Jornades és oberta a qualsevol persona, servei, entitat o col·lectiu que treballi a la ciutat amb infants i adolescents

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) ha organitzat per als pròxims dies 26 i 27 d’abril al Centre de Negocis i Convencions de Badalona (BCIN) les Jornades Cercles de Coneixement “Compartim sabers i treballem plegats per la infància i l’adolescència”. Les conclusions serviran per definir les prioritats i el pla d’acció de la Taula d’aquesta plataforma que aplega més de seixanta entitats i col·lectius de l’àmbit de la infància i l’adolescència, a més de tots els serveis municipals que també treballen en aquest àmbit.

Les Jornades pretenen ser un espai d’intercanvi de mirades i coneixement associat a l’experiència pràctica dels diferents actors que dins la xarxa treballen amb infants i adolescents a Badalona. Posteriorment s’ha previst també donar veu als propis infants, adolescents i famílies, recollint les seves aportacions sobre allò que necessiten i volen i sobre com valoren els suports que reben. A partir de la informació recollida s’establiran conjuntament les prioritats i el pla d’acció de la TIAB per al període 2019-2021 per convertir així en pràctic tot el coneixement col·lectiu generat.

La primera sessió de les Jornades, que es farà dijous, 26 d’abril, és oberta a qualsevol persona, servei, entitat o col·lectiu que treballi a la ciutat amb infants i adolescents. A aquesta sessió s’han convidat diversos experts i expertes en matèria d’infància i adolescència que puguin fer aportacions inspiradores i ens interpel·lin.

La segona sessió, prevista per divendres, 27 d’abril, està dirigida als membres de la TIAB. Durant el matí es realitzaran els cercles de coneixement, un espai grupal d’intercanvi i reflexió conjunta al voltant de dos focus de treball: un sobre les necessitats dels infants i dels adolescents de la ciutat, i un altre sobre la valoració de les respostes que actualment s’estan oferint, identificant a partir d’aquestes reflexions les oportunitats de millora i d’innovació.

Les Jornades començaran a partir de les 16 hores amb l’obertura de la sessió a càrrec de la presidenta de la TIAB i alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. L’acte, obert al públic en general, comptarà amb taules rodones i conferències d’experts en la matèria i s’allargarà fins a les 19.30 hores. Cal destacar entre altres la participació de Vicenç de Febrer, psicòleg infantil; Montse Cusó, treballadora social i experta en drets dels infants i adolescents, i en infància en risc; Sera Sánchez, educador social, mediador familiar i docent de la UdG i de la UOC i Ferran Casas, professor emèrit de la UdG i cocoordinador del grup de recerca ERIDIqv, adscrit a l’Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida.

La segona jornada està oberta als membres de la TIAB i es desenvoluparà des de les 9 fins a les 13.45 hores quan tindrà lloc la cloenda a càrrec de la regidora de l’Àrea de Serveis Socials i vicepresidenta de la TIAB, Agnès Rotger.

La TIAB es va constituir l’any 2016 i actualment formen part d’aquesta Taula uns seixanta col·lectius, entitats i organismes municipals que treballen en suport dels drets dels infants i adolescents.

Actualment ja hi ha més d’un centenar d’inscrits a les Jornades.

Podeu consultar el programa a l’enllaç següent:

http://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2018/04/TIAB_programa_2018_web.pdf

Badalona, 25 d’abril de 2018