Twitter Facebook Instagram Youtube

Demà dissabte s’inaugurarà la senyalització de la Ruta Pompeu Fabra a Badalona

Demà dissabte s’inaugurarà la senyalització de la Ruta Pompeu Fabra a Badalona.

Amb aquest acte es dona el tret de sortida de les activitat programades per commemorar l’Any Pompeu Fabra a la ciutat

Demà dissabte, 21 d’abril, a les 12 hores, a la plaça de Pompeu Fabra (entrada metro / carrer de la Creu), s’inicien els actes programats a Badalona, i organitzats per l’Ajuntament de Badalona, el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià; l’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres; el Museu de Badalona; Òmnium Cultural i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, per commemorar els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana amb la inauguració de la senyalització de la Ruta Pompeu Fabra.

La Ruta, que es va posar en marxa l’any 2010 a proposta d’Òmnium Cultural amb motiu de l'exposició “Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom”, fa un recorregut per alguns dels indrets on Pompeu Fabra va viure i treballar entre 1912, quan va retornar de Bilbao on ocupava una plaça de catedràtic a l'Escola d'Enginyers, fins l’any 1939 quan va marxar cap a l'exili.

L’objectiu d’aquesta ruta literària és fer conèixer, una mica més, la vida i l'obra de Fabra i la seva vinculació amb la ciutat.

La Ruta Pompeu Fabra a Badalona està adaptada a tots els públics i es programa un parell de vegades l’any, o bé segons demanda de grups. La ruta compta amb servei de guia tot i que també es pot fer autoguiada per mitjà d'una aplicació per a mòbils de recent creació

Durant l’acte, que comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, de la directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i del president d’Òmnium Cultural Badalona – Barcelonès Nord, Jordi Ballesteros, es posarà la darrera de les deu rajoles col·locades a terra i que marquen els indrets més significatius de l’estada de Pompeu Fabra a la ciutat i que serveixen de referència per seguir la ruta

Posteriorment es farà la Ruta Pompeu Fabra a Badalona conduïda per Gerard Guerra. La Ruta també es podrà realitzar aquest dilluns, 23 d’abril, Sant Jordi, a les 11 i a les 17 hores.

Badalona, 20 d’abril de 2018