Twitter Facebook Instagram Youtube

Més pressupost per al Consorci Badalona Sud i la creació de l’IBI SOCIAL 2018, principals propostes incorporades al pressupost acordades amb Units per Avançar

Persones aturades, pensionistes i altres col·lectius amb dificultats econòmiques es podran beneficiar del nou IBI SOCIAL a Badalona per ajudes a pagar aquest impost

El govern municipal treballa per sumar més suports al pressupost municipal.

Aquest dijous, en roda de premsa celebrada a la seu del Consorci Badalona Sud, han estat presentades les principals mesures pactades entre el Govern municipal i el nou partit Units per Avançar per tal de garantir el vot favorable del seu regidor. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el regidor d’Units per Avançar, Jordi Subirana, acompanyats també pel tinent d’Alcaldia Oriol Lladó, han presentat aquest matí la proposta. Després de dos mesos de negociacions l’acord al que s’ha arribat aposta per millores de caire social on destaquen sobretot l’ampliació de l’aportació al Consorci Badalona Sud i la creació de l’IBI social 2018.

Per al 2018 el pressupost municipal preveu un increment de 200.000 euros per al Consorci Badalona Sud, una xifra que representa un notable creixement del 31,48% en el pressupost d’aquest organisme que treballa per transformar la realitat social dels barris de la zona sud de la ciutat. Aquest increment pressupostari permetrà desenvolupar dos línies estratègiques molt importants i aprovades en el darrer consell.

La primera permetrà iniciar el projecte Bloc a bloc que preveu actuacions integrals a les comunitats veïnals per tal d’identificar i donar sortida a les diferents problemàtiques. També suposa l’acompanyament a persones grans amb dificultats, treballar en l’àmbit de l’absentisme escolar i informació de serveis públics bàsics o regularització de comunitats. El segon projecte important a desenvolupar serà el d’Educadores de carrer que permetrà una intervenció directa per actuar en possibles casos de problemes de convivència. L’ampliació pressupostària permetrà iniciar amb garanties els dos projectes i els donarà estabilitat en el temps per tal de configurar una aposta de treball a llarg termini.

La segona proposta pactada entre el Govern municipal i Units per Avançar, dins la negociació del pressupost, és la de l’IBI SOCIAL 2018. Aquesta mesura va adreçada a diferents col·lectius de la ciutat que tinguin problemes econòmics per fer front a l’impost de béns immobles (IBI). A Badalona hi ha 14.898 persones registrades a l’atur, 41.462 pensionistes i 1.613 famílies monoparentals. Aquestes persones, en funció dels seus recursos econòmics, podran optar a l’ajuda de l’IBI SOCIAL 2018 que es convocarà aquest setembre. El pressupost per a 2018 permet donar el tret de sortida a aquesta mesura que avui es presenta de manera inicial i que en el futur es vol ampliar i perfeccionar.

A més d’aquestes dues mesures de caire social, Units per Avançar veu encertades les principals propostes incorporades al pressupost 2018. Tot això ha propiciat que el Grup municipal vegi amb bons ulls la proposta del pressupost 2018 que dimarts que ve el Govern portarà al Ple municipal. Un pressupost que ja ha estat informat en audiència pública i que suposa un increment dels serveis públics de més d’un 4%. Els propers dies el Govern municipal continuarà treballant per sumar més consens a aquesta proposta.

En paraules de l’alcaldessa Dolors Sabater “és fàcil entendre’s en objectius tan clars i importants per millorar les condicions de la nostra gent”. “En aquest cas les propostes socials que presentem avui són apostes prioritàries que el Govern ha potenciat des del primer dia i ens alegrem que més forces del Ple hi donin suport”, ha afegit.

El regidor d’Units per Avançar, Jordi Subirana, s’ha mostrat satisfet per l’acord amb el Govern “perquè permet tirar endavant projectes molt importants pel barri de Sant Roc i, per tant, per la ciutat de Badalona”. Subirana ha destacat també la importància de la creació de l’IBI social “com a eina per donar resposta a les necessitats de les persones vulnerables i en situació de pobresa”.

Badalona, 19 d’abril de 2018