Twitter Facebook Instagram Youtube

Diumenge s’obre al públic la capella de Can Miravitges de Badalona després de la seva restauració

Diumenge s’obre al públic la capella de Can Miravitges de Badalona després de la seva restauració.

Les obres s’han dut a terme amb la participació del Consorci de la Serralada de Marina

L'acte estarà emmarcat dins La primavera a la Serralada de Marina; una jornada participativa per donar conèixer els valors naturals i històrics de la muntanya de Badalona

Aquest diumenge, 22 d'abril, a les 11 hores, s’obrirà al públic la capella de Can Miravitges després de la restauració que s’hi ha dut a terme.

La capella és un element que forma part del conjunt de la masia de Can Miravitges que estava força deteriorat. La restauració s’ha realitzat, després de tres mesos de treball, gràcies al finançament i a la participació del Consorci del Parc de la Serralada de Marina (Diputació de Barcelona). Aquesta actuació ha tingut un cost de 89.500 euros.

L’objectiu de la restauració, que ha preservat el màxim el seus elements arquitectònics originals, és poder incorporar aquest espai a la visita de la masia, que depèn del Museu de Badalona, i que mostra la vida al camp català i la figura del pintor Antoni Ros i Güell.

La superfície de l'actuació ha estat de 50,4 m2. La planta baixa, amb una superfície de 36,9 m2, es destinarà bàsicament a la rebuda dels escolars de l'Escola de la Natura Angeleta Ferrer i dels que visitin la masia amb el Museu. També, de manera complementària, s'hi faran explicacions sobre el parc de la serralada de Marina i el propi edifici històric de Can Miravitges.

Pel que fa a l'antic cor, en planta altell i amb una superfície de 13,5 m2, es mantindrà la connexió funcional amb el pis principal de l'edifici i formarà part de l'itinerari de visita a l'edifici Can Miravitges i la sala de pintures d’Antoni Ros i Güell que ofereix habitualment el Museu de Badalona.

L’acte comptarà amb la presencia de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas; el regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva i del Districte 3, Francesc Ribot, i del diputat de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i president del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, Jesús Calderer.

Aquest mateix diumenge es celebra a l'entorn de can Miravitges, durant tot el matí, La Primavera a la Serralada de Marina; una jornada participativa, dirigida al públic familiar, amb la voluntat de donar conèixer els valors naturals i històrics de la muntanya de Badalona i posar en valor l'Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la mateixa masia.

La capella també serà protagonista d’aquesta jornada ja que, a part de la inauguració, s'hi projectarà, durant tot el matí, l'audiovisual El parc de la serralada de Marina.

Badalona, 19 d’abril de 2018