Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona acull la presentació de l’actualització de la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar

Badalona acull la presentació de l’actualització de la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, donaran a conèixer a l’Espai Betúlia la nova edició de la guia i el seu annex

Demà dijous, 19 d’abril, a les 9.30 hores, a l’Espai Betúlia de Badalona (carrer d’Enric Borràs, 43-47), es presentarà l’actualització de la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar així com el seu annex Recomanacions per millorar la qualitat de les programacions de menús a l’escola. Editada per primer cop l’any 2005 i actualitzada, revisada i ampliada al 2017 la guia s’està difonent actualment a diferents municipis de Catalunya, entre els quals hi ha la ciutat de Badalona com a representació de la zona del Barcelonès Nord.

La guia, consensuada per més de trenta professionals de la salut i l’educació, s’adreça a famílies, escoles, associacions de mares i pares d’alumnes i als responsables de l’organització dels menjadors escolars.

Aquest document té com a objectiu facilitar a tots als agents implicats en l’alimentació infantil una eina per preparar acuradament les planificacions alimentàries i promoure hàbits saludables entre la població infantil. Durant la sessió es comentaran les principals novetats que recull la guia revisada i quines són les noves evidències i consensos sobre aspectes clau de l’alimentació infantil, com ara la disminució d’aliments poc saludables com els ensucrats, processats i enriquits; la reducció de carns vermelles i processades; l’augment de consum de llegums i d’aliments integrals; la potenciació d’aliments estacionals i de proximitat, i la conscienciació de la necessitat de reduir el malbaratament alimentari.

L’acte comptarà amb la presència de la subdirectora de la sub-direcció Regional a Barcelona de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Cristina Pérez, i del cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot. La presentació anirà a càrrec de la dietista-nutricionista de l’ASPCAT, Gemma Salvador.

Aquesta guia forma part de les diferents actuacions incloses en la estratègia del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable, conegut com PAAS, i s’emmarca en el programa de revisió de menús escolars, juntament amb altres documents i protocols sobre l’alimentació infantil.

Badalona, 18 d’abril de 2018