Twitter Facebook Instagram Youtube

Més Guàrdia Urbana a tota la ciutat i la millora del manteniment del pont del Petroli i del passeig Marítim són les principals mesures incorporades al pressupost a proposta del PDCAT de Badalona

Més Guàrdia Urbana a tota la ciutat i la millora del manteniment del pont del Petroli i del passeig Marítim són les principals mesures incorporades al pressupost a proposta del PDCAT de Badalona.

El govern treballa per sumar més suports al pressupost municipal de Badalona

Aquest matí en roda de premsa davant del pont del Petroli s’han presentat les principals mesures pactades, després de dos mesos de negociació, entre el govern municipal i el PDCAT per tal de garantir el vot favorable als pressupostos municipals. L’alcaldessa, Dolors Sabater, i el regidor del Partit Demòcrata, Pere Martínez, acompanyats pels tinents d’Alcaldia Oriol Lladó i Àlex Mañas, han presentat l’acord per a l’ampliació dels efectius de la Guàrdia Urbana i la millora del manteniment de la zona del pont del Petroli i el passeig marítim de Badalona, com a mesures destacades.

Per tal d’ampliar el cos de la Guàrdia Urbana el Govern s’ha compromès a incorporar 12 agents més a la convocatòria d’oferta pública d’oposicions d’aquesta primavera. Això farà que al proper més de setembre aquests 12 agents ja puguin començar a l’Escola de Policia la seva formació. Aquests agents s’afegiran als altres 12 que aquest mes de juny finalitzen la seva formació i s’incorporaran plenament a la Guàrdia Urbana l’estiu vinent. La mesura suposa un increment pressupostari d’uns 500.000€.

Així mateix, una segona mesura en aquesta matèria proposada pel PDCAT és la incorporació d’un servei de vigilància de seguretat als edificis, la qual cosa permetria alliberar agents de la policia local que actualment presten aquest servei. La mesura afectaria, a més dels principals edificis públics com l’Ajuntament o el Viver, també a la vigilància d’espais especials de molta concurrència pública com ara el Parc de Ca l’Arnús i l’Escorxador, amb un pressupost global de 500.000€.

Una altra mesura que s’incorporarà als pressupostos municipals del 2018 és la millora del manteniment del pont del Petroli i la zona adjacent del passeig Marítim. Un espai que gaudeixen cada cop més persones, la qual cosa suposa un ús intensiu que requereix un contracte de manteniment específic. El pressupost per al 2018 inclourà una partida de 102.000 € destinada per al manteniment d’aquesta zona.

A més d’aquestes mesures, que reforcen la seguretat i el manteniment del passeig, el Govern crearà també un espai de seguiment de les principals inversions a la ciutat. Tot això ha propiciat que el Grup municipal del PDCAT es mostri favorable al pressupost 2018 que el govern portarà al Ple municipal.

El pressupost ja ha estat exposat i informat en audiència pública i preveu un increment de més del 4% dels serveis públics. Durant els pròxims dies el Govern municipal continuarà treballant amb l’objectiu de sumar més consens a aquesta proposta.

En paraules de l’alcaldessa Dolors Sabater, “aquest pressupost aposta clarament per donar millor servei amb més personal i, a la vegada, inclou mesures socials molt esperades a la ciutat”. “Hem treballat un pressupost de consens i estem oberts a qualsevol mesura que, com les que presentem avui, suposin una millora per a Badalona”.

El regidor de Partit Demòcrata, Pere Martínez, ha declarat que “aquest acord inicial del pressupost ens permetrà tenir efectivament més agents patrullant per la ciutat, i un altre aspecte important és que podrem donar més vida a l’entorn del pont del Petroli gràcies a un millor manteniment d’un dels focus més atractius que té la ciutat”.

Badalona, 16 d’abril de 2018