Twitter Facebook Instagram Youtube

La celebració del Dia Internacional del Poble Gitano a Badalona es trasllada al Centre Cívic de Sant Roc davant la previsió de pluges

La celebració del Dia Internacional del Poble Gitano a Badalona es trasllada al Centre Cívic de Sant Roc davant la previsió de pluges.

Demà a partir de les 18 hores començarà l’acte central amb actuacions musicals, l’homenatge institucional i una botifarrada popular

Davant la previsió de pluges per aquest dissabte 14 d’abril, la celebració dels actes per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano a Badalona, que estaven previstos a la plaça de Camarón de la Isla, es traslladen al Centre Cívic de Sant Roc (carrer Sant Joan Evangelista, s/n).

L’acte central es farà a partir de les 18 hores i comptarà amb actuacions musicals, l’homenatge institucional al Poble Gitano i una botifarrada popular. A les 19.30 hores, tindrà lloc l’acte institucional encapçalat per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i per la regidora de Participació i Convivència, Fàtima Taleb. L’objectiu de l’acte és incidir en afavorir la convivència en igualtat, en la riquesa cultural que representa la diversitat i en promoure el paper de les dones i de la joventut com a protagonistes imprescindibles d’iniciatives de superació davant les discriminacions i vulneració de drets i en la millora de les condicions de vida de les famílies gitanes de Badalona i de tota Catalunya.

Els actes d’homenatge al Poble Gitano han estat organitzats per l’Ajuntament de Badalona i les diverses entitats que formen part de la Comissió 8 d’abril com ara la Plataforma Sant Roc Som Badalona, la Fundació Pere Closa, el Secretariado Gitano o Kalizoor, entre altres, així com el grup motor del Consell Assessor del Poble Gitano amb l’objectiu de reconeixement a “tot un poble que ha patit i pateix discriminacions, un poble que, malgrat totes les adversitats, ha fet importants aportacions a la cultura europea i catalana”.

Badalona, 13 d’abril de 2018