Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, visita l’empresa BDN Lab dedicada a les noves tecnologies, el coworking i l’educació

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, visita l’empresa BDN Lab dedicada a les noves tecnologies, el coworking i l’educació.

BDN Lab, que ocupa una antiga nau industrial, també ofereix un entorn de treball col·laboratiu amb accés a les darreres tecnologies per a professionals i empreses de Badalona

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha visitat aquest migdia l’empresa BDN Lab que és un centre nascut l’any 2014 que facilita l’ús i el coneixement de la tecnologia per a educadors, emprenedors i empresaris de l’entorn de l’edició i la fabricació digital.

L’empresa està situada al carrer del General Weyler de Badalona i consta de tres grans espais: FabLab, EduLab i un lloc de coworking, és a dir; un espai diàfan de 300 m2, situat en la planta superior d'una antiga nau industrial reformada on s’ofereix una zona de treball dotat de les darreres tecnologies per a professionals i empreses.

BDN Lab s'adreça a empresaris, autònoms, estudiants i professors que vulguin iniciar-se en el món de la fabricació digital. Qualsevol persona interessada pot fer-se sòcia de l'espai i tenir accés a la maquinària disponible: impressores 3D, talladora làser, escàners 3D, fresadora CNC, plòter de tall de vinil, etc. També es pot contractar el servei d'un tècnic que donarà suport en la conceptualització i desenvolupament del projecte. L’empresa s’insereix a l’anomenada cultura maker, un moviment que vol aprofitar els avantatges que les noves tecnologies ofereixen per a portar endavant projectes i també per a compartir-los i fer realitat la idea d’aprenentatge col·laboratiu.

BDN Lab també ofereix recursos a centres educatius, famílies i alumnes de totes les edats per a conèixer i fomentar la creativitat i l'experimentació de les noves eines de disseny i tot tipus d’enginy tecnològics des de robòtica, escàners 3D, fresadores, drons i disseny gràfic i edició multimèdia.

Impressió en 3D dels llocs i edificis més emblemàtics de Badalona

En el decurs de la visita de l’alcaldessa, que ha estat acompanyada pel regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, pel president d’honor de la Federació d’Empresaris de Badalona, Joaquim Padrós, i pel gerent de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica, Faustino Marín, el director de BDN Lab, Alejandro Aliaga, ha presentat el projecte “Menuda Badalona!”. Es tracta d’una iniciativa de l’equip de l’EduLab amb l’objectiu de dissenyar i imprimir en 3D els llocs i els edificis més emblemàtics de la ciutat, realitzat per alumnes de centres educatius que participen en els cursos de formació.

L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha destacat que ”és molt important per a una ciutat com Badalona disposar de nous espais d’economia col·laborativa, de formació i de punts de treball basats en les noves tecnologies per impulsar aquesta nova economia basada en la societat del coneixement”.

A la trobada també hi ha assistit el director tècnic de BDN Lab, Israel Aliaga, el president de l’Associació de Coworkings de Catalunya, Jordi Silvente i Jordi Villar, professor de tecnologia de l’Institut Badalona VII qui ha exposat com utilitza la plataforma tecnològica de BDN Lab per l’aprenentatge per projectes al seu institut. A més, Martin Delgado, alumne de l’Escola d’Art Pau Gargallo ha explicat el desenvolupament d’una impressora 3D de pasta ceràmica que està desenvolupant amb la col·laboració dels tècnics del FabLab.

Badalona, 6 d’abril de 2018