Twitter Facebook Instagram Youtube

350 alumnes de 17 centres de Badalona participen en la Mostra de Teatre d’Educació Secundària 2018 Memorial Maria Aurèlia Capmany

350 alumnes de 17 centres de Badalona participen en la Mostra de Teatre d’Educació Secundària 2018 Memorial Maria Aurèlia Capmany.

Prop de 1000 alumnes i familiars assistiran com a espectadors a la Mostra que es farà entre el 10 i el 13 d’abril al Teatre Zorrilla

Entre el 10 i el 13 d’abril al Teatre Zorrilla tindrà lloc la Mostra de Teatre d’educació secundària de Badalona 2018, Memorial Maria Aurèlia Capmany, amb la representació de diferents fragments i obres interpretades per 350 nois i noies dels centres de secundària de la ciutat.

La Mostra de Teatre 2018 és també el Memorial Maria Aurèlia Capmany, commemorant així el centenari del seu naixement i el fet que va ser mestra i promotora de teatre durant els anys quaranta a l’Institut Isaac Albèniz de Badalona.

Enguany hi participen 17 centres, 3 més que l’any passat, i això ha fet que la Mostra passi de 3 a 4 dies de representacions. La comissió organitzadora està formada per representants dels instituts i centres de secundària Arrels Esperança; Badalona VII; Badalonès; Barres i Ones; Betúlia; Ca l’Arnús, Eugeni d’Ors; Garbí Pere Vergés; Isaac Albèniz; La Llauna; La Pineda, Lestonnac; Maregassa; Maristes Champagnat; Minguella; Santíssima Trinitat i Ventura Gassol, a més de l’Associació Amics del Teatre Zorrilla, Badalona Cultura i pels Serveis de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

La Mostra de Teatre es va recuperar l’any 2015 a partir d’una proposta sorgida l’any 2014 en un dels col·loquis organitzats per l’Associació d’Amics del Teatre Zorrilla, diversos centres educatius de la ciutat van presentar una proposta a l’Ajuntament per a l’organització i recuperació d’una mostra de teatre fet per l’alumnat de secundària de Badalona, tal com s’havia fet feia molts anys, per recuperar la història del teatre a Badalona.

L’objectiu de la Mostra és fer créixer l’estima al teatre com a manifestació educativa i cultural i com a vehicle d’aprenentatge i d’expressió artística a través del treball de l’alumnat i professorat dels centres escolars.

Les obres i fragments que es representaran interpretades per alumnes d’ESO i de batxillerat i dirigides pels mestres dels seus centres són:

Dimarts, 10 d’abril

De pel·lícula de les Escoles Minguella

Big Bang, l'explosió del talent de l’escola Maregassa

Hairspray de l’Escola Arrels Esperança

Somni d’una nit d’estiu de l’Institut Badalona VII

El malalt imaginari de l’Institut Barres i Ones

La selva de les emocions de l’Institut La Pineda

Dimecres, 11 d’abril

Annie, el musical de l’Institut Eugeni d´Ors

Terra baixa del Col·legi Maristes Champagnat

Primera cita de l’Escola Garbí Pere Vergés

Dijous, 12 d’abril

Matilda de l’Institut Isaac Albéniz amb La Tropa Teatre

La màgia de Disney del Col·legi Badalonès

El malalt imaginari de l’Escola Lestonnac

El petit príncep de l’Institut Ventura Gassol

Divendres, 13 d’abril

Nit de Sant Joan de l’Escola Betúlia

El Pont del Diable de l’Institut Ca l’Arnús

El camí cap endavant de l’Institut la Llauna

West Side Story del Col·legi Santíssima Trinitat

Les representacions tindran lloc al Teatre Zorrilla dimarts 10 d’abril, a les 9.15 hores; dimecres 11, a les 15.15 hores; dijous 12 a les 15.15 h, i divendres 13 a les 12 hores.

Badalona, 6 d’abril de 2018