Twitter Facebook Instagram Youtube

L’AMB posa en marxa al Barcelonès Nord les dues primeres línies “AMB Metrobús”, la M27 i la M28

L’AMB posa en marxa al Barcelonès Nord les dues primeres línies “AMB Metrobús”, la M27 i la M28.

Aquestes noves línies substitueixen les antigues línies B17 i B27 i permetran connexions més ràpides entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posa en marxa aquest dijous 5 d’abril al Barcelonès Nord les dues primeres línies del nou servei “AMB Metrobús”, la M27 i la M28, que formen part de la nova xarxa d'autobús metropolità d’altes prestacions. En un acte celebrat aquest migdia a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, la inauguració d’aquestes dues línies d’alta freqüència ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda; de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; i de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

La primera, la línia M27, connecta el barri de Les Oliveres i el Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet amb Badalona. Concretament, amb la parada de metro Pompeu Fabra i el centre de Badalona. La segona línia, la M28, connecta Can Ruti de Badalona amb l’Estació de Rodalies Sant Andreu Comtal de Barcelona.

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que "l'entrada en funcionament de l'AMB Metrobús serà com disposar d'un metro en superfície que uneix Fondo i Pompeu Fabra, tal i com des del moviment veïnal es reclama amb el perllongament de la línia L1".

“La mobilitat també és un dret. Amb l’actual context de creixement econòmic, la mobilitat metropolitana segueix creixent, i els accessos i els centres de les ciutats cada vegada estan més col·lapsats pels vehicles privats, que agreugen la contaminació atmosfèrica, afectant directament a la salut de les persones. Per combatre-ho necessitem un canvi d’hàbits en l’àmbit de la mobilitat, que prioritzi l’ús del transport públic, la bicicleta i el caminar a peu, i això passa per millorar la oferta i els serveis”, ha explicat Poveda, que ha recordat que properament s’aniran implantant noves línies de servei AMB Metrobús a la metròpolis i que es disposarà de nous autobusos elèctrics i híbrids que també ajudaran a millorar la qualitat de l’aire.

“És una satisfacció contribuir a atendre la demanda de la ciutadania d’un millor i més còmode transport públic compartint la presentació de la posada en funcionament de dues noves línies d’autobús, la M27 i la M28, que són fruit, una vegada més, del consens, el treball conjunt i la col·laboració existent entre els ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet amb l’Àrea Metropolitana”, ha exposat Parlón. “La posada en marxa d’aquestes línies anomenades de Metrobús és un avanç en la millora permanent i l’aposta que compartim per un millor transport públic per guanyar en mobilitat urbana. Que els vehicles d’aquestes línies siguin també menys contaminants demostra també la voluntat de contribuir un entorn més sostenible”, ha afegit.

Aquestes noves línies del servei AMB Metrobús substitueixen les antigues línies B17 i B27 i permetran connexions més ràpides entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet, amb una alta freqüència de pas, de màxim 10 minuts.

A banda de les diferents parades de metro del recorregut, aquestes dues línies també connecten amb la nova xarxa de bus de Barcelona. Concretament, amb les línies H4 (Zona Universitària- Bon Pastor) i H8 (Camp Nou- La Maquinista). Així, es facilita també la intermodalitat entre diferents serveis de Bus Metropolità.

Gràcies a la seva implantació, s’amplia la cobertura del servei de Bus Metropolità fins al barri de Sant Andreu de Barcelona, posant en comunicació directa Santa Coloma de Gramenet amb l'estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal. Així mateix, es crea un potent eix d'autobús entre Santa Coloma i Badalona, amb un interval de pas mitjà inferior a 5 minuts. A finals d'any aquest eix estarà dotat d'autobusos articulats, d'encara major capacitat. Més endavant, aquest eix comptarà amb la prolongació de la línia L1 del metro entre Fondo i Badalona Centre.

Aquestes dues noves línies comptaran amb 21 autobusos per al servei, dels quals en un futur els de la línia M28 seran articulats, i es preveu que tinguin una demanda anual de 4,2 milions viatgers l’any a l’inici i podrà arribar fins als 6 milions de viatgers anuals quan estiguin totalment consolidades.

Nova xarxa de bus metropolità: AMB Exprés i AMB Metrobús

Les noves línies M27 i M28 formen part de la nova xarxa de bus metropolità d’altes prestacions, que es reforça amb dos nous serveis d’autobusos: el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés), format per 9 línies, amb recorreguts més directes i amb poques parades, i el servei AMB Metrobús, format per 14 línies, amb més freqüència. L’objectiu és millorar l’oferta de transport públic i donen resposta als corredors de mobilitat amb més demanda mitjançant expedicions més directes i més freqüents.

Aquesta nova aposta de l’AMB, que suposa un salt quantitatiu i qualitatiu per al bus metropolità, suposa una nova alternativa i un nou increment de serveis per facilitar a la ciutadania el canvi d’hàbits, i apostar per una mobilitat més sostenible i menys contaminant. La millora del transport públic metropolità és imprescindible per reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

Badalona, 5 d’abril de 2018