Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona torna a organitzar el Festival Blues & Ritmes amb una proposta única i variada de músics d’alt nivell i concerts exclusius a l’Estat

Blues salvatge, gòspel pur, country d’autor, rock algerià i soul britànic, en la nova edició d’aquest any

Igual que l’any passat el festival comença amb una festa amb entrada lliure al Teatre Principal amb l’actuació de Rick Estrin & The Nightcats

Divendres 16 de març començarà una nova edició del Festival Blues & Ritmes de Badalona que, com l’any passat, s’iniciarà amb un concert gratuït al Teatre Principal, a les 21 hores. En aquesta ocasió comptarà amb l’actuació de Rick Estrin & The Nightcats, una banda forjada entre el blues de Chicago i el rock & roll de carretera, que mai no havia actuat a Catalunya i que presentarà nou disc: Groovin’ in Greaseland. Les entrades per assistir-hi ja es poden recollir a les taquilles del Teatre Zorrilla.

Dissabte 17 de març, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, també debutaran a Catalunya The Como Mamas, amb un concert de gòspel pur i genuí. Angela Taylor, Della Daniels i Ester Mae Smith canten juntes, des que eren petites, a una església baptista del Mississippí i probablement ho continuarien fent, sense més ressò, si un equip d’arqueòlegs musicals, fa deu anys, no les hagués gravat, a elles i tants altres veïns de la vila, per a un disc que va fer saltar les alarmes dels apassionats del gòspel més pur.

El primer cap de setmana de Blues & Ritmes el tancarà, diumenge 18 de març, a les 19 hores al Teatre Principal, Jim Lauderdale, amb una vetllada íntima. Lauderdale té dos premis Grammy i és considerat tota una llegenda del country per músics com Elvis Costello i Lucinda Williams. Recordem que Jim Lauderdale ja va actuar, l’any 2011, al Teatre Zorrilla.

Divendres 23 de març, a les 21, al Teatre Principal, serà el torn de Rachid Taha. Venerat per Steve Hillage i Brian Eno, l’artista francoalgerià és tot un símbol de la França multicultural.

Finalment, The James Hunter Six, un dels noms del moment de l’escena soul i rhythm & blues, presentarà diumenge 25 de març, a les 19 hores, al Teatre Principal, les cançons del seu nou treball: Whatever it takes. La revista Mojo l’ha destacat com “el millor cantant de soul al Regne Unit” i Van Morrison fa temps que n’és el seu principal avalador.

El Festival Blues & Ritmes, que l’any vinent celebrarà els seus 30 anys, està organitzat per l’Ajuntament de Badalona, a través de Badalona Cultura, i l’associació badalonina Ritme & Club.

Més informació: www.bluesiritmes.cat

Badalona, 9 de març de 2018